Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Αβοήθητοι, χωρίς γιατρό οι κάτοικοι της Θύμαινας στους Φούρνους

Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Φούρνων προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι της Θύμαινας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απουσία γιατρού από το νησί. Αφορμή στάθηκε, όπως επισημαίνουν, ο θάνατος ενός κατοίκου του νησιού στις 17 Αυγούστου, ο οποίος έχασε τη ζωή του αβοήθητος. Οι ίδιοι καταγγέλλουν παρόμοιο περιστατικό πριν από 20 ημέρες, που όμως τυχαία βρέθηκε εκεί γιατρός και είχε θετική έκβαση.

Η επιτακτική ανάγκη διορισμού ενός γιατρού στο νησί της Θύμαινας αναδείχτηκε για άλλη μια φορά χθες όπου ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του αβοήθητος, τονίζουν, σε ψήφισμά τους οι κάτοικοι οι οποίοι προχώρησαν σήμερα το πρωί σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Φούρνων.









Οι ίδιοι καταγγέλλουν παρόμοιο περιστατικό πριν από 20 ημέρες, που όμως τυχαία βρέθηκε εκεί γιατρός και είχε θετική έκβαση.

Όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, το θέμα της έλλειψης γιατρών στους Φούρνους και κυρίως στη Θύμαινα είναι διαχρονικό και αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και προσωρινά. «Συνάνθρωποί μας, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, παιδιά με σοβαρές ασθένειες μένουν χωρίς ιατρική φροντίδα» αναφέρουν.

«Είναι απαράδεκτο εν έτη 2020, τα νησιά μας να μένουν χωρίς ιατρική περίθαλψη» καταλήγουν οι κάτοικοι της Θύμαινας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: