Κυριακή 23 Αυγούστου 2020

«Καταπέλτης» Λινού κατά κυβέρνησης για τα σχολεία

κορονοϊός, μάσκαΜε τον πιο σαφή τρόπο «άδειασε» την κυβέρνηση αναφορικά με το ανεπαρκές της σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι σε τάξεις που υπάρχουν 25 μαθητές η λύση της μάσκας δεν είναι αρκετή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Λινού σημείωσε: «Πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών, των γονιών και των εκπαιδευτικών και των υπολοίπων εργαζομένων στο σχολείο και ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό είναι συλλογικά όλα τα μέτρα. Όχι μόνο η μάσκα», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ συμπλήρωσε ότι εκτός από το πλύσιμο των χεριών και τα μακροχρόνια διαλείμματα, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε χώρο, είτε εντός, είτε είναι εκτός, ώστε να σπάσουν τα μεγάλα τμήματα των 25 μαθητών.

«Είναι τεράστιος συγχρωτισμός και η μόνο μάσκα δεν θα λύσει το πρόβλημα. Θα βοηθήσει αλλά δεν θα το λύσει πλήρως. Γι’ αυτό είχα προτείνει επανειλημμένα κάθε δήμος κάθε σχολείο να ψάξει μέσα στο ίδιο το σχολείο αν υπάρχουν χώροι που δεν αξιοποιούνται ως αίθουσες ώστε να σπάσουν τα πολύ μεγάλα τμήματα», τόνισε η κ. Λινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: