Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Σαρηγιάννης “να ακυρωθούν όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων”.

Στη Βουλή οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία της ΗπείρουΝα γίνει άμεση πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η ομάδα του αποκωδικοποιούν καθημερινά για το enikos.gr την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, παραθέτοντας τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Η πορεία είναι σταθερά αυξητική με σταθερή ταχύτητα. Σε 26 περιφερειακές ενότητες της χώρας σημειώνεται ρεκόρ πανδημίας σε κρούσματα (και βέβαια, πανελλαδικά στο σύνολο των κρουσμάτων της χώρας).

Χρειάζεται αυστηρή τήρηση των ελέγχων και τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και σε εξωτερικούς όπου σημειώνεται πιθανότητα συνωστισμού (αν και το απλούστερο θα ήταν να πούμε ότι απαιτείται χρήση μάσκας παντού, όπως προτείνουμε εμείς). Αλλά το ίδιο σημαντικό είναι να υπάρχουν αποστάσεις.

“Σε αυτό το πλαίσιο θεωρώ ότι τα ΑΕΙ θα πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν (σε επίπεδο Τμήματος) για την μετατροπή των διαλέξεων σε υβριδική διδασκαλία (δηλαδή μάθημα διά ζώσης σε μικρό αριθμό φοιτητών και εξ αποστάσεως στους υπόλοιπους με live streaming)” σημειώνει ο κ. Σαρηγιάννης.

Τέλος θα πρέπει να ακυρωθούν οι συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στην υποχρεωτική εκπαίδευση με άμεση πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων/καθηγητών. Τμήματα με 25 παιδιά κάνουν τουλάχιστον 35% περισσότερες ενεργές επαφές από τμήματα με 17 παιδιά.

“Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειωθεί η αυξητική τάση της διασποράς τώρα, είναι κρίσιμο για τη διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου και της πίεσης στο ΕΣΥ προς το τέλος του μήνα και τον Δεκέμβριο” υπογραμμίζει.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: