Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση των πυροσβεστών στο Μαρούσι

Οι πυροσβέστες, που το καλοκαίρι χαρακτηρίζονταν ήρωες, σήμερα γνώρισαν από πρώτο χέρι τι θα πει αστυνομική καταστολή. Στο μεταξύ, σοκάρει η καταγγελία για ακρωτηριασμό εποχικού πυροσβέστη από κροτίδα των ΜΑΤ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Με ανάρτησή τους στο Facebook, οι «Εποχικοί πυροσβέστες», γνωστοποίησαν πως συνάδελφός τους έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας.

«Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Επέμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνική πορεία Πυροσβεστών. Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο

συναδέλφου Εποχικού απο κροτίδα ματατζιδων. Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αυτοί είναι που μας κυβερνούν.

Ένας σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη, αλλά και πέντε προσαγωγές, ήταν ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν νωρίτερα στη Λεωφόρο Κηφισίας την Παρασκευή (05.11).

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ».

Αργότερα έγινε γνωστό, από επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με μέλη του πανελλήνιου σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών, πως ο πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στην παλάμη του χεριού του και χειρουργείται.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 με 1.000 πυροσβέστες, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών ενώ έγινε χρήση και νερού υπό πίεση. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές.

Οι συγκεντρωμένοι που ήρθαν στην Αθήνα απ' όλη την Ελλάδα αντιδρούν «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ζητώντας την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να συζητήσουν για τα αιτήματά τους. Εξερχόμενα από το κτίριο τα μέλη της αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, όπου του παρέδωσαν το ψήφισμά τους. «Ο υφυπουργός μας είπε πώς θα μελετήσει το ψήφισμα, ωστόσο δεν μας έδωσε καμία απάντηση για τα αιτήματά μας», δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: