Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

Εκλογές Αντιπροσώπων για τη ΔΟΕ & το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ: Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής

Η 91η Γ.Σ. της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιούνη. Οι Γ. Σ. και οι εκλογές που γίνονται σε όλη τη χώρα αυτή την περίοδο, εκλέγουν τους αντιπροσώπους των Συλλόγων μας που θα πάνε στη Γ.Σ. της ΔΟΕ για να αποφασίσουν για μια σειρά ζητήματα και να εκλέξουν το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας. Επομένως, είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Και μάλιστα, σε μια στιγμή όπου:

· μαίνεται η μάχη της αξιολόγησης, με το Υπουργείο να οδηγείται σε διαδοχικές παρατάσεις μετά από τη σθεναρή αντίσταση του εκπαιδευτικού κινήματος με κάθε μέσο (ενιαία κείμενα, απεργία/αποχή).

· είναι ανάγκη να γενικευτεί ένας αγώνας ενάντια στην ακρίβεια και την πλήρη απαξίωση των μισθών και της ζωής μας, στο όνομα του πολέμου, των εξοπλισμών και της συμμετοχής της χώρας στις νέες πολεμικές ιμπεριαλιστικές περιπέτειες, εξαιρετικά επικίνδυνες.

· η κυβέρνηση εξαγγέλλει νέες αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών, για να περάσουμε από το προσοντολόγιο Γαβρόγλου που έκανε πλούσια τη βιομηχανία μεταπτυχιακών και ποικίλων πιστοποιητικών, στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ της Κεραμέως που θα (ξανα)κάνει πλούσια τα φροντιστήρια.

Με βάση τα χρονοδιαγράμματα του 4823/2021 από τον Σεπτέμβρη ξεκινά η ατομική αξιολόγηση, και μπαίνει μπροστά ολόκληρο το αντιδραστικό νομοθέτημα μετάλλαξης του δημόσιου σχολείου. Η πρόταση όμως της Κυβερνητικής ΔΑΚΕ (που στηρίζει και ψηφίζει η «Ενωτική» από τη Σάμο), δεν περιλαμβάνει λέξη για τους ν. 4692, 4823 της αξιολόγησης σχολικών μονάδων και ατομικής αξιολόγησης! Μας θέλει άοπλους σε μια μάχη που δεν σκοπεύει να δώσει ούτε αυτή ούτε οι λοιπές δυνάμεις του Κυβερνητικού συνδικαλισμού με τις οποίες έχει προγραμματική συμφωνία!

Στην ίδια γραμμή, αρνούνται να συμπεριλάβουν στην ημερήσια διάταξη τα ζητήματα της ελαστικής εργασίας, των διορισμών, του Προσοντολογίου και του ΑΣΕΠ, του ν. Χατζηδάκη… Λες και δεν υπάρχει ανάγκη όλα αυτά να τα συζητήσουμε, να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις και κυρίως να χαράξουμε γραμμή αντίστασης κι ανατροπής. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση μας να επιμείνουμε να συζητηθούν όλα και να σχεδιαστεί ο αγώνας!

Στις 30 Μαΐου: Με τη μαζική συμμετοχή μας στη Γ.Σ. υπερασπιζόμαστε το Σύλλογό μας και τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης και αποδυνάμωσης των συνδικάτων και απορρίπτουμε την αποδόμηση των σωματείων μέσω των «ηλεκτρονικών εκλογών», και των «ψηφιακών συνελεύσεων» του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη.

Στις 31 Μαΐου: Καταδικάζουμε τις πολιτικές της λιτότητας, της ακρίβειας και των περικοπών, αποδοκιμάζουμε τις διάφορες ψηφοθηρικές επιλογές του κομματικού, κυβερνητικού, κατεστημένου συνδικαλισμού.

Στέλνουμε μήνυμα μαζικής αποδοκιμασίας της πολιτικής του αυταρχισμού, της αδιαλλαξίας, της αυθαιρεσίας και της πλήρους απαξίωσης των εκπαιδευτικών από την Κεραμέως και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αγώνα! Ούτε μια ψήφος να μην πάει χαμένη.

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς που καθηλώνουν χρόνια τη ΔΟΕ σε συναίνεση και απραξία!

Ψηφίζουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, αποτελούν προέκταση του ενός ή του άλλου κόμματος και υποτάσσουν την συνδικαλιστική τους δράση στους ευρύτερους κυβερνητικούς ή αντιπολιτευτικούς σχεδιασμούς. Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, όχι.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν είναι κομματική συνδικαλιστική παράταξη, συγκροτήθηκε και λειτουργεί στο επίπεδο του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου από το 1997 έως σήμερα με πλήρη αυτοτέλεια και ελευθερία δράσης, σε αντιπαράθεση με τον κατεστημένο κρατικό - κυβερνητικό - κομματικό συνδικαλισμό και με πλήρη διαχωρισμό από τους μηχανισμούς των κυβερνήσεων, του υπουργείου και της διοίκησης.

Για μας, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις γενικές συνελεύσεις και τις συλλογικές διαδικασίες, στη λήψη των αποφάσεων και στο σχεδιασμό των κινητοποιήσεων, είναι καθοριστικής σημασίας. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, εμείς, οι εκπαιδευτικοί, χάνουμε την αξιοπρέπειά μας, την αγωνιστική μας δυναμική, την ικανότητα να σκεφτόμαστε μόνοι μας, να είμαστε ανεξάρτητοι. Συνέπεια είναι, η κυβέρνηση και οι κρατικοί και κομματικοί μηχανισμοί να μας κάνουν ό,τι θέλουν.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα ενότητας, αγωνιστικής δράσης και συσπείρωσης, σε όσους/-ες δίνουμε μαζί τις μάχες της αξιολόγησης, της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με αξιοπρεπείς συνθήκες, της σταθερής και μόνιμης εργασίας με μαζικούς διορισμούς, διορισμό όλων των αναπληρωτών. Τώρα είναι η ώρα της μεγαλύτερης δυνατής συστράτευσης, της συσπείρωσης, του αγώνα.

Αντιστεκόμαστε:

Στις πολιτικές Κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. –ΟΟΣΑ και στα μνημόνιά τους, στο σχολείο της αγοράς και της φτώχειας, στην «αξιολόγηση», στην αδιοριστία, την κινητικότητα, την ελαστική εργασία, στον κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό, στη μετατροπή των δικαιωμάτων μας σε εξυπηρετήσεις.

Στις εκλογές της 31ης Μαΐου 2022 ζητούμε τη στήριξή σας, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ θεμελιώδεις εκπαιδευτικές αρχές: συλλογικότητα, συναδελφικότητα, αλληλεγγύη.

Ψηφίζουμε για ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ που ενώνει, εμπνέει και εργάζεται μαχητικά, δυναμικά και αγωνιστικά μέχρι τη νίκη! Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής! 

Η ΔΟΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!

Οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 

για εκλογές αντιπροσώπων για την 91 Γ.Σ. της ΔΟΕ

Δάλλη Μαρία, ΠΕ70, 1ο Νέου Καρλοβάσου, 

Κακαγιάννης Αντώνης, ΠΕ70, δ/ντής  Δ.Σ.  Πυθαγορείου

Καρανικόλας Νίκος, ΠΕ70, 1ο Νέου Καρλοβάσου, 

Μαντζώρος Φώτης, ΠΕ06, Δ.Σ. Πυθαγορείου

Παναγιώτου Χρήστος, ΠΕ60.ΕΑΕ, 1ο Σάμου, 

Παπαδήμου Δέσποινα, ΠΕ60, Χώρας

Πόθα Μαρία, Αγγλικών, ΠΕ06, ΔΙΠΕ Σάμου (μισθοδοσία)

Οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ αντιπρόσωποι για το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Δάλλη Μαρία, ΠΕ70, 1ο Νέου Καρλοβάσου, 

Καρανικόλας Νίκος, ΠΕ70, 1ο Νέου Καρλοβάσου

Μαντζώρος Φώτης, ΠΕ06, Δ.Σ. Πυθαγορείου,

  Παπαδήμου Δέσποινα, ΠΕ60, Χώρας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο Βαθύ πού θα γίνουν οι εκλογές; Μέχρι ποια ώρα;

Ανεξάρτητη Επικοινωνία Σάμου είπε...

Στο 1ο Δ.Σ. Σάμου θα γίνουν οι εκλογές από 13:30 έως 19:00 από την κεντρική είσοδο του σχολείου, δίπλα στον κινηματογράφο.