Τρίτη 3 Μαΐου 2022

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Μετά την ανακοίνωση των οργανικών κενών από τη ΔΙΠΕ Σάμου στις 14 Απριλίου 2022, καλούνται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρίσκονται  στη διάθεση ή έχουν έρθει με μετάθεση από άλλα ΠΥΣΠΕ ή έχουν ζητήσει βελτίωση θέσης ή οριστική τοποθέτηση να υποβάλουν από 02/05 έως 09/05/22 και ώρα 15:00, ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους στο mail@dipe.sam.sch.gr, δηλώνοντας έως 20 σχολικές μονάδες

Επειδή κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων μπορεί να προκύψουν και άλλα οργανικά κενά, καλό θα είναι οι συνάδελφοι να δηλώσουν τις σχολικές μονάδες που επιθυμούν, πέρα από τα υφιστάμενα οργανικά κενά της ΔΙΠΕ Σάμου.

Όπως φαίνεται από των αριθμό των οργανικών κενών και τον αριθμό των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών όλοι σχεδόν  οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σε οργανικά κενά. Στη συνέχεια σε ορισμένες σχολικές μονάδες μπορεί να προκύψουν λειτουργικές  υπεραριθμίες εκπαιδευτικών. 

Τι ισχύει σε περίπτωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών

  1. Η ΔΙΠΕ Σάμου θα καλέσει όλους τους εκπαιδευτικούς του ίδιου κλάδου ή της ίδιας ειδικότητας που ανήκουν οργανικά στη συγκεκριμένη  σχολική μονάδα να δηλώσουν αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν ως υπεράριθμοι. Δεν υπάρχει αναγκαστική άρση υπεραριθμίας.
  2. Το  ΠΥΣΠΕ θα χαρακτηρίζει ονομαστικά τους υπεράριθμους κατά σχολική μονάδα έχοντας υπόψη τα παρακάτω:
    • Από όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι, χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι αυτοί που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης.
    • Αν κανείς εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να κριθεί ως υπεράριθμος, χαρακτηρίζεται υπεράριθμος εκείνος που τοποθετήθηκε οργανικά τελευταίος στη σχολική μονάδα.
    • Οι εκπαιδευτικοί που μετατέθηκαν ή τοποθετήθηκαν   στη σχολική μονάδα το ίδιο σχολικό έτος θεωρείται ότι τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα. Τότε, σε περίπτωση ταυτόχρονης τοποθέτησης, υπεράριθμος χαρακτηρίζεται ο εκπαιδευτικός που έχει το μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης.

Να τονίσουμε ότι η οργανική θέση δε χάνεται όσο υφίσταται η συγκεκριμένη σχολική μονάδα  και για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί ο/η εκπαιδευτικός να βρίσκεται στο ίδιο σχολείο.

Έτσι,  ο υπεράριθμος με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, το Σεπτέμβριο:

  1. θα παραμείνει στην ίδια σχολική μονάδα, αν προκύψουν νέα λειτουργικά κενά, από αποσπάσεις, εκπαιδευτικές άδειες, γονικές μακροχρόνιες άδειες κ.α. Για αυτά τα λειτουργικά κενά  προηγούνται για τοποθέτηση οι υπεράριθμοι. 
Θα προηγηθούν επίσης στις τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά της περιοχής μετάθεσής τους, αν κάνουν δήλωση τοποθέτησης, αλλά η διάθεσή τους θα γίνει σύμφωνα με τη σειρά προτίμησης  και το σύνολο μονάδων μετάθεσής τους (μεταξύ όλων των υπεραρίθμων της περιοχής μετάθεσης τους)
  1. διατίθεται ή αποσπάται χωρίς αίτησή του εξ ολοκλήρου σε άλλη σχολική μονάδα της ίδιας περιοχής μετάθεσης λαμβάνοντας τις μονάδες δυσμενών συνθηκών του σχολείου που έχει τις περισσότερες (είτε της οργανικής του θέσης είτε του σχολείου της διάθεσης/απόσπασης).

Δείτε τα οργανικά κενά των Δασκάλων και Νηπιαγωγών Γενικής και Ειδικής Αγωγής στο νησί της Σάμου. και εδώ των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων. Το 2ο Δ.Σ. Σάμου (12/θ) και το 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου είναι πειραματικά και δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις. Το νηπιαγωγείο Παγώνδα είναι σε αναστολή. Δείτε εδώ και τα οργανικά κενά και στα  νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων

Στους συνημμένους συνδέσμους μπορείτε να δείτε τον πίνακα με τα μόρια των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών που έχουν ζητήσει οριστική τοποθέτηση ή βελτίωση θέσης για την Α΄ Σάμου, για τη τη Β’ και Γ’ Σάμου και για όσους έχουν έρθει με μετάθεση από άλλα ΠΥΣΠΕ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

εκδόθηκαν οι 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022 προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αφορούν στη διαδικασία κατάταξης κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψηφίων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ). Σύμφωνα με τις προκηρύξεις:

  • Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στον ΑΣΕΠ (www.asep.gr) από τις 4 Μαΐου έως και στις 23 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00. Η είσοδος και η εγγραφή στην υπηρεσία του ΑΣΕΠ, γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Δείτε πώς γίνεται η εγγραφή στο: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/ 2022/ 04/ blog-post 18.html
  • Τα απαραίτητα δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους στον ΑΣΕΠ, τα υποβάλουν στον ΟΠΣΥΔ (https://opsyd.sch.gr/) από την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 10:00 έως και την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 και ώρα 23:59. Δείτε εδώ την εγκύκλιο-πρόσκληση.
  • Δεν απαιτείται, εκ νέου, η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στον (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του Υ.Π.ΑΙ.Θ., εκτός και αν υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης αυτών. Οι υποψήφιοι οι οποίοι επιθυμούν να προβούν σε αίτημα επικαιροποίησης στοιχείων του ηλεκτρονικού τους φακέλου, θα πρέπει να επιλέξουν μία (1) Δ/νση Εκπ/σης για την αξιολόγηση της ορθότητας των μεταφορτωθέντων δικαιολογητικών.
  • Οι τίτλοι γλωσσομάθειας στις γλώσσες αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γίνονται δεκτοί σε ευκρινή φωτοαντίγραφα,  χωρίς επικύρωση/μετάφραση από δικηγόρο. Για τις υπόλοιπες γλώσσες, είναι απαραίτητη η επικύρωση/μετάφραση.
  • Η προϋπηρεσία σε δυσπρόσιτα μοριοδοτείται διπλά, από τη σχολική χρονιά 2020-2021 και δεν ισχύει για τις προηγούμενες σχολικές χρονιές.
  • Η έκδοση του παραβόλου των τριών (3) Ευρώ, μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας Φορέας Δημοσίου Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να αναγράψει τον κωδικό παραβόλου στο κατάλληλο πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης και να καταβάλει το αντίτιμο του ηλεκτρονικού παράβολου. Εάν δεν το καταβάλλει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων (23/05), η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη. Δείτε και το συγκεκριμένο βίντεο καταχώρησης του παράβολου στο: https://www.youtube.com/watch?v=U8hqy74C_I8 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης, π. Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δάλλη Μαρία, π. Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: