Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Ακυρώνουμε την υλοποίηση των εξετάσεων PISA

Για τις εξετάσεις της λεγόμενης «ελληνικής pisa» | AlfavitaΤετάρτη 18 Μάη απεργούμε ενάντια στις εξετάσεις PISA, ενάντια σε ένα εργαλείο που θα αξιοποιηθεί για την προώθηση της αξιολόγησης

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αποφάσισε να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου την Τετάρτη 18 Μάη. Με βάση αυτή τη στάση εργασίας και σε συνδυασμό με την 3ωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ την ίδια μέρα το πρώτο τρίωρο του πρωινού προγράμματος, την Τετάρτη 18 Μάη υπάρχει απεργία.

Καλούμε όλους του συναδέλφους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση, αλλά και στις κινητοποιήσεις που θα εξαγγείλει ο Σύλλογός μας

για εκείνη τη μέρα. Να καταδικαστούν εξετάσεις, που φέτος θα πραγματοποιηθούν πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία, και τα επόμενα χρόνια θα επιδιώξουν να τις γενικεύσουν. Οι εξετάσεις PISA θα είναι ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει το ΥΠΑΙΘ, προκειμένου να προωθήσει τον αντιεκπαιδευτικό-αντιλαϊκό σχεδιασμό του.

Το ΔΣ του Συλλόγου μας αποφάσισε ακόμα:

· Να υιοθετήσει το γράμμα προς τους γονείς που έχουν ήδη υπογράψει και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία.

· Να συναντηθεί με το Σύλλογο Διδασκόντων του ΔΣ Παλαιοκάστρου, του σχολείου που το ΥΠΑΙΘ όρισε για να συμμετάσχει στις εξετάσεις PISA.

· Να συναντηθεί με τους γονείς του ΔΣ Παλαιοκάστρου.

· Τις επόμενες μέρες το ΔΣ θα ανακοινώσει τη μορφή της απεργιακής κινητοποίησης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ         ΜΑΡΟΥΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: