Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ, 23 Μαρτίου 2011

Του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Σάμου,
Κακαγιάννη Αντώνη
Την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011, συνεδρίασε (ΕΚΤΑΚΤΑ!) το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τα εξής θέματα: 1. τροποποίηση διάθεσης εκπ/κού ΠΕ-11 (Φυσικής αγωγής) και 2. τοποθέτηση εκπαιδευτικών ΠΕ-11 που διατέθηκαν από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Σάμου.
Νέα καινοτομία για τη Διοίκηση- μετά τα αποδεικτικά παραλαβής όσων εκπαιδευτικών έκαναν  απεργία, δρομολογεί τα έκτακτα ΠΥΣΠΕ. Πρώτη φορά στα χρονικά, το ΠΥΣΠΕ Σάμου, συνεδριάζει έκτακτα για ένα θέμα που μπορούσε να είχε δρομολογηθεί σε τακτική συνεδρίαση.
Έτσι, στο πρώτο θέμα, μετά την εισήγηση του Προέδρου του ΠΥΣΠΕ ότι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής θα απουσιάσει επί μακρόν από τα καθήκοντά του για προσωπικούς λόγους, τροποποιήθηκε η διάθεση του κου Πετυχάκη Βαγγέλη ΠΕ-11 από το ολοήμερο 1ο Δ.Σ. Σάμου στο Δ.Σ. Χώρας για 6 ώρες.
Στο δεύτερο θέμα, τοποθετήθηκαν για 4 ώρες  ο κος Βογιατζής Κων/νος στο ολοήμερο 1ο Δ.Σ. Σάμου για να καλύψει τη κενή θέση του κου Πετυχάκη και για 8 ώρες ο κος Αγγελόπουλος Νικόλαος στο Δ.Σ. Χώρας.
Διαφώνησα με τις τροποποιήσεις των διαθέσεων και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, επειδή  μπορούσαν να είχαν γίνει από την αρχή της σχολικής χρονιάς και όχι στο τέλος, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στα προγράμματα των δημοτικών σχολείων, αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.   
F     Τη Δευτέρα, 28-3-11, ειδοποιήθηκα από το ΠΥΣΠΕ Σάμου ότι την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ με μοναδικό θέμα τη (ΝΕΑ) αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων με ενιαία κλίμακα (12/θμια) για Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.
Να θυμηθούμε ότι σε παλαιότερο δελτίο (ΠΥΣΠΕ 24-2-11) σας είχαμε ενημερώσει ότι η νέα μοριοδότηση που είχε προτείνει η Διοίκηση (πετώντας κυριολεκτικά στα σκουπίδια την ομόφωνη απόφαση που είχε διατυπώσει το Δ.Σ. του Συλλόγου) ήταν ένα τέχνασμα που από τη μία ήθελε να φαίνεται καλή προς τους συναδέλφους, προτείνοντας περισσότερα μόρια, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα απορριφθεί η πρότασή της. Μάλιστα είχα θέσει και το συγκεκριμένο ερώτημα: Τι μεσολάβησε και άλλαξε ξαφνικά στάση η διοίκηση, ενώ δεν ήθελε καν να ακούσει και να συζητήσει για τη μοριοδότηση;
  1. Στη συνάντηση των αιρετών (7/2), όταν έβαλα το θέμα της αναμοριοδότησης, επειδή δε δεχόταν το ΠΥΣΠΕ Σάμου να τη συζητήσει, η απάντηση ήταν ότι θα πάμε σε 12/θμια κλίμακα, όπως και στη Β/θμια και μάλλον θα το αποδεχτεί η Υπουργός, οπότε θα καλέσουν εκ νέου τα ΠΥΣΠΕ για νέα μοριοδότηση με κλίμακα το 12.
  2. Οι προτάσεις των ΠΥΣΠΕ (Σάμου-Χίου-Λέσβου) θα πάνε στην Περιφέρεια και θα συζητηθούν και θα αποφασιστεί από κοινού η μοριοδότηση. Πιστεύετε ότι μπορεί το ΠΥΣΠΕ  Λέσβου να ξεκινά από 3 μόρια- οι Σύλλογοί τους συμφωνούν, γι’ αυτό δεν έχουν κάνει καμία νέα πρόταση αναμοριοδότησης και η Σάμος να ξεκινά από 7; Πιστεύω, συνάδελφοι, ότι πρέπει να είμαστε λογικοί και σοβαροί.
Η νέα πρόταση που θα προταθεί από το Δ.Σ. θα διαμορφωθεί αναγκαστικά προφορικά από τα μέλη του Δ.Σ., μέχρι την Πέμπτη, λόγω απουσίας μελών εκτός Σάμου. Όποιος συνάδελφος επιθυμεί να προτείνει κάτι, μπορεί να απευθυνθεί στα μέλη του Δ.Σ. και στους αιρετούς.

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου, 6944271826–2273027770

Δεν υπάρχουν σχόλια: