Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Κλείνουν αύριο όλα τα σχολεία της Σάμου

 Συλλαλητήριο 12μ στο Βαθύ (Συγκέντρωση είσοδος ΓΕΛ-ΕΠΑΛ, Σάμου)

Απόφαση να κλείσουν όλα  τα  σχολεία αύριο  στη Σάμο, ως  ένδειξη    διαμαρτυρίας για  τη  διακοπή  των μαθητικών δρομολογίων, έλαβαν χτες οι Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, που συνεδρίασαν σε Σάμο, Καρλόβασι και Μαραθόκαμπο. Τρίωρη στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ. Στις 12 πορεία μαθητών και γονέων. Αποχή πραγματοποιούν από σήμερα οι μαθητές των γυμνασίων της Σάμου.

«Πρόκειται για την αρχή των κινητοποιήσεων μας», είπε στον «Αρμονία» ο κος Σταμάτης Σειρλής, προσθέτοντας: «Κανένα σχολείο σε όλη τη Σάμο να μην είναι αύριο ανοιχτό. Κανένα παιδί να μην πάει αύριο σχολείο».

Ο κος Σειρλής επανέλαβε τη συμπαράσταση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων προς την Επιτροπή Γονέων Μεταφερόμενων Μαθητών και κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση. «Αύριο όλοι να συγκεντρωθούμε, στις 12, έξω από το Λύκειο της πόλης, όπου θα ξεκινήσουμε, πορεία για να επιδώσουμε ψήφισμα».

Από την πλευρά της η κα Βακρά, από την Επιτροπή Γονέων  Μεταφερόμενων Μαθητών είπε ότι αναμένονται οι αποφάσεις των  παιδιών, μέσω των 15 μελών τους. Ήδη στο σχολικό συγκρότημα των γυμνασίων της πρωτεύουσας μαθητές από το πρωί πραγματοποιούν αποχή επ’ αόριστον, ζητώντας λύση στο πρόβλημα με τις μεταφορές των συμμαθητών τους (που κατοικούν σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα), οι οποίοι απουσιάζουν από τα μαθήματά τους, λόγω της διακοπής των μαθητικών δρομολογίων.

«Μας χαροποίησε πολύ το γεγονός πως στη χτεσινή πορεία μας, το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν παιδιά, που σημαίνει πως κατανοήσαν το πρόβλημα που υπάρχει και που έρχεται. Αύριο θα κατέβουμε στο λύκειο, στις 11 το πρωί, και μαζί μας θα είναι η ΑΔΕΔΥ, που έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας, και το Εργατικό Κέντρο. Στις 12 θα ξεκινήσουμε την πορεία μας. Δε θα σταματήσουμε αύριο, υπάρχει συνέχεια. Αφού κανείς δεν ενδιαφέρεται δε θα αφήσουμε τα παιδιά στο σπίτι μας, χωρίς να κάνουμε κάτι. Θα προχωρήσουμε διαφορετικά», είπε η κα Βακρά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην αυριανή πορεία θα συμμετάσχουν γονείς και μαθητές από το Καρλόβασι, που θα μεταβούν τις πρωινές ώρες με λεωφορείο στην πόλη της Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: