Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

"Σκότος και χάος" στην Ελλάδα, "χειρότερα από τη χούντα,όλη η χώρα υπό διωγμό"!

Με δύο λέξεις η Κική Δημουλά τα είπε όλα για την Ελλάδα του σήμερα.“Σκότος και χάος”!

Η ποιήτρια μίλησε στην International Herald Tribune η οποία επέλεξε να τοποθετήσει τη συνέντευξή της στην πρώτη της σελίδα με φωτογραφία της.

“Σκότος και χάος”. Δεν θα μπορούσε καλύτερα η κα Κική Δημουλά να περιγράψει αυτό που ζούμε. Σκότος με λίστες που..

δεν ανοίγουν, μ΄ ένα πολιτικό σύστημα στο οποίο έχουν ενταχθεί βίαιες ακραίες οργανώσεις -που έχουν αποκαταστήσει διαυλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση- με πολίτες που ζουν τη πλήρη εξαθλίωση,απαξίωση και σε καθεστώς φόβου, με βασικούς πυλώνες του κράτους, όπως η εκπαίδευση, η υγεία και οι Ένοπλες Δυνάμεις συστηματικά να καταστρέφονται μέρα με την μέρα. Κι όχι απλά κανείς να μην ασχολείται, αλλά να έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση, ότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα βοηθά προς αυτή τη κατεύθυνση, “πριονίζοντας” τα θεμέλια του κράτους.
Η Κική Δημουλά είπε πολύ σημαντικά πράγματα στην IHT:

  • Συγκρίνοντας τη περίοδο της χούντας με τη σημερινή η ποιήτρια είπε ότι φοβάται πως τώρα τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. “Η χούντα κυνηγούσε τους αριστερούς. Τώρα όλη η χώρα είναι υπό διωγμό”!
  • Μίλησε για τις περικοπές στους πολίτες λέγοντας ότι “επειδή 100 άνθρωποι έκαναν κατάχρηση εξουσίας ,καλούνται να πληρώσουν όλοι οι πολίτες”.

Τουλάχιστον κι αυτό είναι παρήγορο , έχουμε ακόμη ανθρώπους πολλούς όπως η κα.Κική Δημουλά για να λένε αυτά τα απλά για τους πολίτες αλλά ακατανόητα για τους “ηγέτες” μας πράγματα από τις πρώτες σελίδες μεγάλων εφημερίδων του κόσμου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: