Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Στοιχεία για το μέγιστο αριθμό μαθητών που μπορεί να φιλοξενήσει το κάθε τμήμα ζητά το υπ. Παιδείας

Με παράβαση καθήκοντος απειλούνται οι Διευθυντές που δεν θα απαντήσουν

Mια περίεργη ανακοίνωση έλαβαν οι Διευθυντές των Σχολικών μονάδων από το υπουργείο Παιδείας με την οποία ζητούνται στοιχεία για το μέγιστο αριθμό μαθητών που μπορεί να φιλοξενήσει το κάθε τμήμα, χωρίς να διευκρινίζεται ο σκοπός.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων στο survey στη Φόρμα Γ1 προστέθηκε η στήλη ΜΕΓΙΣΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ στην οποία πρέπει να συμπληρώσετε την εκτίμησή σας για το μέγιστο αριθμό μαθητών που μπορεί να φιλοξενήσει η αίθουσα κάθε τμήματος. Η συμπλήρωσή της , αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, είναι πλέον προαπαιτούμενο για την ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

Παράβαση καθήκοντος η μη συμπλήρωση των στοιχείων

Η επικαιροποίηση της καταχώρισης των απαραίτητων στοιχείων στο Σύστημα Καταγραφής Μαθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Survey) είναι υποχρεωτικό να πραγματοποιείται την 1η και 15η κάθε μήνα, αρχής γενομένης από την 1η Νοεμβρίου 2012.

Ηδη σχετική προειδοποίηση έστειλε εγγράφως προς της Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου 'οτι "Η μη καταχώριση, επικαιροποίηση και οριστικοποίηση των στοιχείων στο σύστημα καταγραφής Survey, αποτελεί παράβαση καθήκοντος" . Το έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας συνοδεύεται και με κατάλογο των σχολικών μονάδων της κάθε Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που δεν έχουν συμμορφωθεί με τις εγκυκλίους 113683/Δ1/25-9-2012 και 132524/Δ1/25-10-2012 εγκυκλίων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Ο κ. Παπαθεοδώρου στο έγγραφό του επισημαίνει ότι οι Διευθυντέ/ντριες ενός αριθμού σχολικών μονάδων δεν έχουν προβεί ως όφειλαν, στην επιβεβαίωση της καταχώρισης και επικαιροποίησης των εν λόγω στοιχείων την 07/11/2012 (σημειώνουμε ότι η εφαρμογή Survey περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες χρήσης καθώς και την δυνατότητα υποστήριξης/αναφοράς προβλημάτων για τους χρήστες του συστήματος).

Στο έγγραφο σημειώνεται επίσης ότι:
1. Ο/η Διευθυντής/ντρια κάθε σχολικής μονάδας, σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 2 του Ν.3848/2010, έχει την ευθύνη της καταγραφής και εισαγωγής των στοιχείων που αφορούν την μονάδα ευθύνης του στο σύστημα καταγραφής Survey καθώς και την επικαιροποίησή τους, την 1η και 15η κάθε μήνα.
2. Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , βάσει του άρθρου 7§3 του Ν.3848/2010, είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο και την οριστικοποίηση των ανωτέρω στοιχείων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: