Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Εξετάσεις από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και από Γυμνάσιο σε Λύκειο

Αλλαγές στη λειτουργία των πειραματικών σχολείων προωθεί η κυβέρνηση.
Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού θα εισάγονται με εξετάσεις στο Γυμνάσιο.
Σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο.

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των πειραματικών σχολείων, που θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά, αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση στο τέλος Φεβρουαρίου, με στόχο την επαναφορά στο εκπαιδευτικό τοπίο της χώρας του θεσμού των «αρίστων».

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, τα νέα πειραματικά σχολεία θα δέχονται μαθητές μόνο με εξετάσεις, ενώ θα αξιολογούν με τον δικό τους τρόπο διδακτικό προσωπικό και αποφοίτους.

Βάσει της υπουργικής απόφασης που αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι μαθητές της ΣΤ” τάξης του Δημοτικού θα εισάγονται με εξετάσεις στο Γυμνάσιο, ενώ με εξετάσεις θα γίνεται και η μετάβαση από το Γυμνάσιο στο Λύκειο. Στην Α” Δημοτικού οι μαθητές θα εισάγονται με κλήρωση.

Επίσης, από τον Σεπτέμβριο, τα πειραματικά σχολεία θα αποκτήσουν νέες συμβάσεις με τα πανεπιστήμια και σύνδεση με τα προγράμματά τους, εσωτερική αξιολόγηση, αλλά και ομίλους αριστείας προκειμένου να αναπτυχθούν οι ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητες των μαθητών που φοιτούν σε αυτά.

Οι όμιλοι θα λειτουργούν πέρα από το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου (δηλαδή την 8η και 9η ώρα), μία ή δύο φορές την εβδομάδα, και θα αφορούν γνωστικούς τομείς όπως τα μαθηματικά, η γλώσσα, η λογοτεχνία, τα εικαστικά, ο αθλητισμός κ.ά.

Όπως δηλώνει μέλος της επιτροπής για την υλοποίηση των αλλαγών, την οποία έχει συστήσει το υπουργείο, «τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία θα λειτουργούν σχεδόν κατά το 90ο/ο σύμφωνα με το νέο τους πλαίσιο».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: