Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σύλλογος Δ/Ν-ΕΛΜΕ Σάμου: ΚΑΛΕΣΜΑ σε συζήτηση για την αξιολόγηση.

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών και η ΕΛΜΕ Σάμου

σας καλούν  σε συζήτηση, με θέμα:

Περιεχόμενο και στόχοι του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση».

Θεωρούμε πολύ σημαντικό να βρεθούμε όλοι να ενημερωθούμε, να κουβεντιάσουμε και να συναποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε σε κοινό μέτωπο και συντονισμένα απέναντι στο νέο επαίσχυντο σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Σας περιμένουμε όλους.

Η συζήτηση θα γίνει την Παρασκευή,  1 Φεβρουαρίου, στην κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα στο Καρλόβασι

(απέναντι από το Γυμνάσιο Καρλοβάσου), στις 6 μ.μ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ! ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ!
«…4.Οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται ελλιπείς σε περισσότερα του ενός κριτηρίου ανά κατηγορία χαρακτηρίζονται συνολικά ελλιπείς.
5. Οι εκπαιδευτικοί που, σύμφωνα με την τελικής τους βαθμολογία ή σύμφωνα με την παράγραφο 4, χαρακτηρίζονται συνολικά ελλιπείς εγγράφονται στον πίνακα των μη προακτέων που προβλέπεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 8 του ν. 4024/2011. …»

Αυτό είναι το επιστέγασμα  τους σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος για την Αξιολόγηση,  μετά από χιλιάδες λέξεις μιας… τρομοκρατικής περιγραφής των «5 κριτηρίων» με τα οποία η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών «εξ ορισμού» προσδιορίζεται ήδη ως ελλιπής! Επιστέγασμα που παραπέμπει αμέσως στο νέο Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα:  «Υπάλληλος, ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό, παραπέμπεται μέσα σε δύο (2) μήνες από την κύρωση του οικείου πίνακα υποχρεωτικώς προς κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο, με αιτιολογημένη απόφαση του και μετά από προηγούμενη κλήση αυτού για να παράσχει εγγράφως ή προφορικώς τις αναγκαίες διευκρινίσεις, μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά έναν βαθμό.»  (άρθρο 95)

Μισθολογικές ποινές- ισόβια καθήλωση και χειραγώγηση- απολύσεις! Αυτή είναι η μόνη πραγματική στόχευση του σχεδίου του Π.Δ. για τους εκπαιδευτικούς!

Τέτοιους υποταγμένους και εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς χρειάζεται το σύστημα της εποχής των μνημονίων, το σύστημα που ετοιμάζεται να κλείσει άλλα 1500 σχολεία, να καταργήσει το δωρεάν βιβλίο των μαθητών, να εκτινάξει ακόμα πιο ψηλά τον αριθμό των μαθητών με άνεργους γονείς, με σπίτια χωρίς θέρμανση, ρεύμα, φαγητό. Αυτή είναι και η μόνη αξιολόγηση που θέλει και μπορεί να κάνει το σύστημα που ετοιμάζει τις νέες γενιές δούλων στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στις ειδικές οικονομικές ζώνες. Αυτό το πολύ περισσότερο ταξικό και βάρβαρο σχολείο είναι αυτό που χρειάζεται μια χώρα που το μέλλον της ήδη ως το 2040 περιγράφεται από τα προγράμματα της ΕΕ και του ΔΝΤ!

Και βέβαια η «επιχείρηση αξιολόγηση» δεν είναι μόνη της! Συνδέεται και στηρίζεται στο «νόμο Διαμαντοπούλου»  (3848/2010) στο «Μνημόνιο 3» (4093/2012), στο «εντέλλεσθαι» για την «αυτοδίκαιη» αργία-απόλυση λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς», στην «ενοποίηση των περιοχών μετάθεσης», στην προετοιμαζόμενη αύξηση του διδακτικού ωραρίου, στην κατάργηση διορισμών αναπληρωτών-μονίμων, στην υποχρεωτική μετάθεση παντού στην Ελλάδα, στο στόχο των 27.000 απολύσεων μέσα στο 2013, και των 150.000 απολύσεων μέχρι το 2015. Είναι προϋπόθεση και βάση για να περάσουν και να γενικευτούν αγριότητες σαν αυτή για απόλυση αναπληρωτών που συμπληρώνουν 15 μέρες αναρρωτικής άδειας, ή σαν τις νέες περικοπές μισθών που προανήγγειλε κιόλας ο Τόμσεν και ο Στουρνάρας.

Με άλλα λόγια η αξιολόγηση είναι κεντρικό εργαλείο μιας πολιτικής που θέλει να επιβάλλει για πάντα το φόβο και τη σκλαβιά στους εκπαιδευτικούς και να διαλύσει οριστικά κάθε κατάκτηση του λαού σε αυτό που ονομάζεται Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο!

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την μαζική αντίσταση!

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να σηκώσουμε ψηλά τον συλλογικό, αγωνιστικό εαυτό μας! Να ξεπεράσουμε τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να επιβάλλουμε παρατεταμένο αγώνα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Μπορούμε! Χρειαζόμαστε όλοι!

Δε χωράνε οι ολέθριες για τη ζωή μας αυταπάτες όταν το σύστημα, η κυβέρνηση του, όλα τα κόμματα του και  οι παράγοντες του τόσο ανοιχτά και λυσσασμένα μας επιτίθενται!

Είναι αντιδραστικός μύθος πως ο άνεργος, πεινασμένος, εξαθλιωμένος, λαός είναι «απέναντι μας», όπως φάνηκε και με τη συμπαράσταση που εκδήλωσε αυτός ο λαός στους απεργούς των ΜΜΜ Κάθε μαζικός αγώνας ενάντια σε αυτή την πολιτική είναι αγώνας ολόκληρου του λαού ενάντια στη βαρβαρότητα. Αυτό το συναισθάνεται ο λαός και το γνωρίζει και η κυβέρνηση που έφτασε στη φασιστικού χαραχτήρα επιστράτευση για να αντιμετωπίσει τον αγώνα στις συγκοινωνίες. Μπορούμε! Το δίκιο μας να κριθεί στη μαζική πάλη! Να μην μας επιβάλλουν με το φόβο τη συντριβή μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ-ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΜΕ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ
ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου
30-1-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: