Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό αποφάσισε η κυβέρνηση (video)

Σε επιστράτευση των εργαζομένων και επίταξη των μέσων μεταφοράς προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης. Δεν υποχωρούν οι εργαζόμενοι μπροστά στον αυταρχισμό. Πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές, πρωτοβουλίες και πολιτικές οργανώσεις δίνουν ήδη άμεσα ραντεβού συμπαράστασης στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια.

Το αμαξοστάσιο βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στη διασταύρωση με την οδό Λένορμαν. Στην πύλη του αμαξοστασίου πραγματοποιείται ήδη συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Ραντεβού συμπαράστασης στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια

3:55 Από αυριο μεχρι και επόμενη Τριτη επαναλαμβανόμενες 24αωρες σε λεοφωρεία , τρόλεϊ και προαστιακό

3:30 Θεσσαλονίκη: Στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου, συγκέντρωση-πορεία συμπαράστασης στους απεργούς του ΜΕΤΡΟ που κινδυνεύουν με επίταξη.

3:20 «Η κυβέρνηση αντί να δείξει έξοδο στο αδιέξοδο, διέταξε επίταξη. Από αύριο οι εργαζόμενοι στον προσταστιακό κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα. Δεν πάει άλλο» δήλωσε ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Νίκος Δρίτσας, από το αμαξοστάσιο των Σεπολίων,όπου βρέθηκε στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στο μετρό.

3:15 Σπύρος Ρεβύθης, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο μετρό: Είμαι ηλεκτρολόγος με 22 χρόνια προϋπηρεσία. Δουλεύω σε βάθος 20 και 30 μέτρων κάτω από τη γη, που υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία. Έχω περάσει λεπτοσπείρωση από ποντίκι. Συντηρώ συστήματα με τάση 20.000 Βολτ, όπου για ένα λάθος μπορείς να γίνεις κάρβουνο. Δουλεύω νυχτερινά και τρεις Κυριακές υποχρεωτικά τον μήνα. Όλα αυτά δεν υπολογίζονται πλέον. Στον βασικό μισθό των 750 ευρώ, δικαιούμαι 150 ευρώ τον μήνα γιατί δουλεύω σε ιδιαίτερες συνθήκες και 110-120 ευρώ για τρεις Κυριακές τον μήνα. Όλα μικτά».

Χατζηδάκης: Προχωράμε σε επίταξη

«Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων, προχωράμε στο μέτρο της επίταξης» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, αναφερόμενος στους εργαζομένους στο Μετρό, μόλις βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας λόγο για «τυφλή σύγκρουση από την πλευρά των συνδικαλιστών της ΣΤΑΣΥ».

Ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ, Α. Σταματόπουλος σε δηλώσεις του  πιο πρiν είχε πεi:

"Κατανοώντας το επιβατικό κοινό, είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσουμε την απεργία εφόσον γίνει σεβαστή η συλλογική σύμβαση και να υπογραφεί νέα. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να αποδείξει ότι σέβεται το επιβατικό κοινό", είπε ο κ. Σταματόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι στιγμής ο διάλογος που έχει γίνει είναι "προσχηματικός".

Η πρόταση των εργαζομένων αναμένεται να συζητηθεί στο Μαξίμου, όπου συσκέπτονται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

ΓΣΕΕ: Να αποσύρουν την επίταξη

"Kαλώ την κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής: 

"Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τα οποία δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη δεν λύνονται με επιτάξεις και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων.

Καλώ την Κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει το μέτρο της επίταξης και να πραγματοποιήσει συνάντηση ΓΣΕΕ-ΕΚΑ-και των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες ώστε να αναζητηθεί λύση μέσα από διάλογο με σεβασμό στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων.

Παράνομοι δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα ελάχιστα – όπως από τις ΣΣΕ προκύπτουν – αλλά η Κυβέρνηση που ωμά και κυνικά παραβιάζει τους νόμους και το δίκαιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων αλλά και του διεθνούς δικαίου από την Κυβέρνηση έχει καταγγελθεί εκτός των άλλων, τόσο από το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο κι από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Αυτές τις παρανομίες θα εκδικάσει και το ΣτΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εφόσον χρειαστεί.

Ο αγώνας για την προάσπιση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης είναι κοινός αγώνας που αφορά όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Αφορά στη δημοκρατία της χώρας μας.

Στον αγώνα αυτόν δεν χωρούν εκπτώσεις ούτε κοινωνικοί αυτοματισμοί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΑΞΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Μετρό

Δεν υπάρχουν σχόλια: