Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ: Προϋπολογισμός 2016

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 17 Δεκεμβρίου, το κύριο θέμα ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του δήμου Σάμου για το οικονομικό έτος 2016.

Η "Ανατροπή" δεν μπορεί να συναινέσει σε έναν προϋπολογισμό, όταν έχει ξεχαστεί ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. 16 μήνες είναι η νέα δημοτική αρχή στο τιμόνι του δήμου, και βιώνουμε καθημερινές καταστάσεις απαράδεκτες. 16 μήνες δεν είδαμε να προωθείται το κοινό καλό, και φοβόμαστε ότι δεν προωθείται το πραγματικό και ουσιαστικό μέλλον του τόπου.

Η "Ανατροπή" δεν θέλει έργα βιτρίνας, αλλά έργα ουσίας. Έργα ουσίας, που να καλυτερεύουν την ζωή των νέων, του αγρότη και του εργαζόμενου, του ηλικιωμένου, αλλά και του κάθε πολίτη αυτού του τόπου. 

Η "Ανατροπή" θέλει έναν προϋπολογισμό από όλους και για όλους. Η γνώμη των προέδρων και των εκπροσώπων δεν ζητήθηκε, και το τεχνικό πρόγραμμα της κάθε κοινότητας δεν έχει συμπεριληφθεί σε αυτόν.

Είναι αδιανόητο και άνισο, να φέρνει η δημοτική αρχή έναν προϋπολογισμό με συνολική τιμή εξόδων 34,6 εκατομμύρια ευρώ, και να μην συμπεριλαμβάνει για κάθε κοινότητα ένα έργο.

Έναν τέτοιο προϋπολογισμό, η "Ανατροπή" τον καταψήφισε, γιατί ο σκοπός είναι επικίνδυνος, και είναι εντελώς διαφορετικός με τα απλά και δημοκρατικά πιστεύω του κάθε ανθρώπου, αλλά και της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" .   


Δεν υπάρχουν σχόλια: