Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Άγιος Κωνσταντίνος Σάμου: Μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

IMG_9786Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα του Αγίου Κωνσταντίνου. Έγινε ενημέρωση για διάφορες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και συζήτηση πάνω σε θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

IMG_9785Οι παρευρισκόμενοι τοποθετήθηκαν πάνω σε διάφορα θέματα. Ένα από τα κυρίαρχα ήταν το θέμα του τουρισμού. Η Σάμος πρέπει να επενδύσει στον τομέα του τουρισμού, αλλά ποτέ η δημοτική αρχή δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με αυτόν. Δεν υπάρχει ενημέρωση προς το δημοτικό συμβούλιο με ποια κριτήρια και ποιοι πάνε στις διάφορες εκθέσεις. Όπως ανέφερε ένας κάτοικος, που ασχολείται επαγγελματικά με τον τουρισμό, έχει παρατηρήσει ότι πάνε διάφοροι άσχετοι, ίσως φίλοι της δημοτικής αρχής, και όχι γνώστες του αντικειμένου.

IMG_9784Ένας άλλος κάτοικος αναφέρθηκε στα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνει. Κατά την γνώμη του δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτόν τον δήμο. Για ένα απλό χαρτί που χρειάζεται ο ίδιος, δεν μπορεί να βρει τον γραμματέα της κοινότητας και να το διευθετήσει. Μετά της ενημέρωση της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" για τα οικονομικά στοιχεία του δήμου, και για κάποιες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την έγκριση κάποιων δαπανών, είπε χαρακτηριστικά: "αυτοί που μας διοικούν, μας δουλεύουν ψιλό γαζί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: