Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2015

Προυπολογισμός μιζέριας με αλόγιστες σπατάλες και αδιαφάνεια στα οδοιπορικά έξοδα του Δημάρχου Σάμου

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥΗ ψήφιση του προϋπολογισμού 2016, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, ήταν μία τυπική υπόθεση. Ψηφίστηκε κατά κοινή ομολογία ένας  προϋπολογισμός, χωρίς καμιά αναπτυξιακή προοπτική και περιορισμένος στα αυστηρά Πλαίσια της απόλυτης μιζέριας.


Ένας προϋπολογισμός που δεν καλύπτει στοιχειωδώς την απογοητευτική εικόνα των οικισμών της Σάμου. Εικόνα που συνθέτουν η πλημμελής έως ανύπαρκτη καθαριότητα, ο ελλιπής φωτισμός, η ακαταλληλότητα και η ανεπαρκής ύδρευση, τα ασυντήρητα σχολικά κτίρια, οι ασυντήρητες παιδικές χαρές και οι λοιποί κοινόχρηστοι χώροι, καθώς και η ασυντήρητη αγροτική οδοποιία.

Ένας προϋπολογισμός που δεν παραλείπει να μνημονεύει οφειλές παρελθόντων ετών και που ασφαλώς ποτέ δεν πρόκειται να εισπραχθούν. Ένας προϋπολογισμός που δεν παρέχει καμία υποστήριξη στις οικονομικά αδύνατες και ευπαθής ομάδες των δημοτών.

Παρά τις περσινές υποσχέσεις του κυρίου Δημάρχου, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Οι δημότες δέχονται πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες και συμβάλουν περισσότερο στα έσοδα του Δήμου, πληρώνοντας από την τσέπη τους δύο φορές. Από τη μία πληρώνουν φόρους και δημοτικά τέλη και από την άλλη ξαναπληρώνουν για δημοτικές υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν.

Κανείς δεν αντιλέγει ότι σήμερα διανύουμε μία εποχή οικονομικής δυσπραγίας, όμως μπορούμε παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες να πετύχουμε πολλά.  Για να πετύχει όμως κάποιος πολλά πρέπει να έχει όραμα, όρεξη να εργασθεί και κυρίως να δώσει, ο ίδιος προσωπικά, το καλό παράδειγμα.

Πρέπει με άλλα λόγια κύριε Δήμαρχε να καθίσετε και λίγο στη Σάμο, να δουλέψετε και να οργανώσετε τις υπηρεσίες σας και μέσω αυτών να πετύχετε τον ορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου.

Να περιορίσετε τα πολυδάπανα και χωρίς την έγκριση του ΔΣ ταξίδια σας.

Ταξίδια που ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπτό όριο των απουσιών σας και κυρίως, αυτό που ενδιαφέρει τους δημότες, ταξίδια που έχουν έξοδα μετακίνησης και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου. Έξοδα χιλιάδων ευρώ, που ζητήσαμε να πληροφορηθούμε και επιμελώς αποκρύπτετε. 

Η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου πιστεύει ότι στο νησί μας ταίριαζε ένας άλλος προϋπολογισμός, μία άλλη διαχείριση, μία άλλη πολιτική και φυσικά μία δημοτική αρχή που να σέβεται τις αρχές της νομιμότητας, της διαφάνειας και κυρίως τους δημότες της.

  Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: