Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Το χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων - Τί θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς

Μέχρι το τέλος του 2016 θα γίνει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ άμεσα θα γίνουν οι επιλογές γενικών διευθυντών και έως τον Ιούνιο οι επιλογές προϊσταμένων και διευθυντών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο το έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση - μέχρι την Πέμπτη 10/12/2015 και ώρα 12:00- η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει με τρία κριτήρια, γνώση του αντικειμένου, υπηρεσιακές σχέσεις-συμπεριφορά και αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα συμφωνα με πληροφοριες του dikaiologitka.gr με το νομοσχέδιο εισάγεται η θέσπιση νέου Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης. Το ΑΣΕΠ έχει την αρμοδιότητα να διαγράφει μέλη από το μητρώο σε περιπτώσεις διάπραξης πειθαρχικού αδικήματος που επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης κατ' εφαρμογή των διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα, όπως ισχύει κάθε φορά ή θέσης του εγγεγραμμένου μέλους σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο, στο σύστημα αξιολόγησης υπάγονται οι μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε όλο το δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων και των υπαλλήλων των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι θρησκευτικοί λειτουργοί των νομικών προσώπων της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και των Εκκλησιών άλλων Δογμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: