Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Απρογραμμάτιστες εργασίες - ταλαιπωρία χωρίς όρια

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥΖήτημα έλλειψης προγραμματισμού και συντονισμού των εργασιών εγκατάστασης δικτύων κοινής ωφέλειας, έθεσε η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ) στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της 26ης Νοεμβρίου 2015, τονίστηκε ότι διάφορες εργολαβίες και δημόσιες υπηρεσίες επεμβαίνουν στους δρόμους, σκάβοντας ορύγματα για την τοποθέτηση αγωγών και καλωδιώσεων, χωρίς προηγουμένως το χρονοδιάγραμμα των εργασιών τους να έχει συντονισθεί πάνω στο χρονοδιάγραμμα των έργων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο να σκάβονται οι δρόμοι για την τοποθέτηση συγκεκριμένων δικτύων και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την αποκατάσταση του οδοστρώματος, να σκάβονται και πάλι οι ίδιοι δρόμοι από την αρχή για την τοποθέτηση νέων δικτύων.

Η δημοτική αρχή καλείται να βάλει ένα τέλος σε αυτό το επαναλαμβανόμενο και απαράδεκτο φαινόμενο. Ένα φαινόμενο, που σε συνδυασμό με τις κακοτεχνίες και την ημιτελή αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, οδηγεί όχι μόνο σε σπατάλη του δημοσίου χρήματος, αλλά και σε μία ατέλειωτη ταλαιπωρία, που καλούνται να υπομείνουν αδιαμαρτύρητα οι δημότες.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: