Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΤΕΤΑΡΤΗ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015: Α΄ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ

Η Α΄ Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9/12/2015 στο Δ.Σ. Βαθέος στις 9:00 π.μ. και γι αυτό το λόγο έχει δοθεί σε όλους συνδικαλιστική άδεια μιας ημέρας από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου. Όσοι συνάδελφοι δεν κάνουν χρήση της άδειας πρέπει να εργασθούν τη συγκεκριμένη ημέρα. Να τονίσουμε ωστόσο ότι η συνδικαλιστική άδεια είναι εργασιακό δικαίωμα που κατακτήθηκε με πολλούς αγώνες και είναι όχι μόνο υπηρεσιακή αλλά και ηθική υποχρέωσή μας να παρευρισκόμαστε στη γενική συνέλευση και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τα θέματα που μας καίνε.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2014-15: Μετά την πρόσφατη μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής από τη ΔΟΕ, το τελικό ποσό διαμορφώνεται στα 30 ευρώ για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και στα 20 ευρώ για τους αναπληρωτές. Από αυτά, τα 24 ευρώ (για τους μόνιμους) είναι η συνδρομή για τη ΔΟΕ, μέρος των οποίων προορίζεται για την ΑΔΕΔΥ, ενώ τα υπόλοιπα 6 ευρώ παραμένουν στο Σύλλογό μας. Από τη συνδρομή των αναπληρωτών, τα 15 ευρώ είναι η συνδρομή για τη ΔΟΕ και τα υπόλοιπα 5 ευρώ παραμένουν στο Σύλλογό μας.

Η συνδρομή θα κρατηθεί σε δύο δόσεις από τη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης. Η πρώτη δόση (15 ευρώ για τους μόνιμους και 10 ευρώ για τους αναπληρωτές) θα κρατηθεί από τη μισθοδοσία του Μαρτίου 2015, ενώ η δεύτερη (15 και 10 ευρώ αντίστοιχα) από τη μισθοδοσία του Απριλίου 2015.

_ Για τους συναδέλφους που έχουν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων δεν μπορεί να κρατηθεί η συνδρομή τους από τη Δ/νση, επομένως η πρώτη δόση (10 ευρώ) θα κρατηθεί την ημέρα των εκλογών.

_ Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από άλλα ΠΥΣΠΕ θα πρέπει επίσης να καταβάλουν την πρώτη δόση (15 ευρώ) την ημέρα των εκλογών.

Παρακαλούμε τους Δ/ντές των σχολείων να ενημερώσουν τους συναδέλφους για τον τρόπο κράτησης της συνδρομής από το Σύλλογο.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ στη Γ.Σ.: Με απόφαση του Δ.Σ. δε θα υπάρχει κατάσταση προσέλευσης, αλλά θα δίνεται ένας αριθμός, από μέλος του Δ.Σ., σε κάθε συνάδελφο, με τον οποίο θα μπορείτε να ψηφίζει στο τέλος της Γ.Σ. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 14:00 και θα τελειώσει στις 17:00.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ (άρθρο 14 του Καταστατικού):

1. Περιληπτική έκθεση των εργασιών και αποφάσεων της Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από τους Αντιπροσώπους του Συλλόγου (10 λεπτά)

2. Ενημέρωση των μελών του Συλλόγου από τους αιρετούς εκπροσώπους στο Π.Υ.Σ.Π.Ε (20 λεπτά)

3. Απολογισμός πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. (5 λεπτά)

4. Κριτική πεπραγμένων του Δ.Σ. από τα μέλη του Συλλόγου (30 λεπτά)

5. Απολογισμός Ελεγκτικής Επιτροπής (5 λεπτά)

6. Απολογισμός εσόδων - εξόδων προηγούμενης συνδικαλιστικής χρονιάς και προϋπολογισμός εσόδων - εξόδων της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς

7. Δευτερολογία Προέδρου (15 λεπτά)

8. Ψηφοφορία επί των πεπραγμένων του Δ.Σ.

9. Όσα γράφονται στην ημερήσια διάταξη:

§ Εξελίξεις και σχέδιο δράσης (5λεπτες τοποθετήσεις)

§ Ψηφίσματα

10. Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. 30/11/2015:

  1. Απεργιακή κινητοποίηση 12/11: Χαιρετίζουμε την αγωνιστικότητα των συναδέλφων μας στην απεργία της 12ης Νοέμβρη, που είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό του Συλλόγου μας να είναι από τα υψηλότερα σε όλη την Ελλάδα (απήργησαν 106 συνάδελφοι επί συνόλου 252, ποσοστό 42%).
  2. Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων: Αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στη ΔΟΕ για να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας να επισπεύσει τη διαδικασία αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων και να υιοθετηθεί ενιαία κλίμακα σε Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση.
  3. Δυσπρόσιτα σχολεία/νηπιαγωγεία: Αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στο ΠΥΣΠΕ για να προταθεί ως δυσπρόσιτο το νηπιαγωγείο Κουμεΐκων (όπως και το αντίστοιχο Δημοτικό).
  4. Υπερωρίες εκπαιδευτικών ΠΔΕ ολιγοθέσιων σχολείων - Επίδομα εκπαιδευτικών ΕΣΠΑ στα Ολοήμερα σχολεία: Αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στη ΔΟΕ και στο Υπουργείο για να βρει κονδύλι που θα εξασφαλίζει την πληρωμή των υπερωριών στα ολιγοθέσια σχολεία και να πάρουν και το επίδομα οι συνάδελφοι ΕΣΠΑ στα ολοήμερα σχολεία.
  5. Ανακήρυξη υποψηφίων: Οι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή, όπως κατατέθηκαν από τους εκπροσώπους των παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο, είναι οι ακόλουθοι:

clip_image004 

 

clip_image003

 

 

clip_image002

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                    Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                   Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: