Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ (05/10/2016) - Δε δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις από ΔΙΠΕ Σάμου

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 05 Οκτωβρίου 2016, πριν από τη συνεδρίαση, θέσαμε δύο (2) θέματα:

α) Ζητήσαμε εξηγήσεις από τη Δ/ντρια Εκπ/σης για τους λόγους που έγινε η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Επιλογής απουσία των αιρετών, αν και είχε ενημερωθεί εγγράφως με e-mail από την παράταξή μας ότι δε θα συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, λόγω 2ωρης στάσης της ΔΟΕ, αλλά οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν ήταν επαρκείς. Της εξηγήσαμε ότι υπήρξε χρόνια συνδικαλιστικό στέλεχος και δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους αυταρχικές κινήσεις εκ μέρους της. Θα πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα των συναδέλφων και να μην απαξιώνει τους αιρετούς, οι οποίοι είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των συναδέλφων.

β) Ζητήσαμε να υπάρχουν λιγότερα θέματα στην Η.Δ., ώστε να προετοιμαζόμαστε καλύτερα για τη συνεδρίαση (9 θέματα Η.Δ. και 2 έκτακτα, μόνο για την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ)…

Τελικά θα γίνει η άτυπη συνεδρίαση των μελών του ΠΥΣΠΕ, που την είχαμε ζητήσει αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δ/ντριας Εκπ/σης, για να συζητήσουμε τον τρόπο λειτουργίας του ΠΥΣΠΕ. Παρότι η θέση της ήταν αρνητική και ήθελε να γίνει μετά την νέα ανασυγκρότηση του ΠΥΣΠΕ, με τα νέο έτος (γιατί άραγε…) δέχτηκε τελικά να γίνει τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016.

Όσον αφορά τα θέματα Η.Δ. που συζητήθηκαν είναι τα εξής:

1. Τοποθετήσεις και διαθέσεις αναπληρωτών ΠΕ16/Μουσικών, που μπορείτε να τις δείτε εδώ

2. Ένσταση εκπ/κού ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής: Ο συνάδελφος τελικά που δικαιώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ είχε λιγότερα μόρια σύμφωνα με νέο διορθωτικό έγγραφο από το ΠΥΣΔΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχει νέα ένσταση του εκπαιδευτικού ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής, που είχε τα περισσότερα μόρια.

Συμφώνησα με την ένσταση του νέου συναδέλφου, ο οποίος ζητούσε να επιστρέψει στην αρχική του διάθεση, επειδή τα μόριά του είχαν υπολογισθεί λάθος (λιγότερα) από το ΠΥΣΔΕ Σάμου. Έτσι τα μόριά του ήταν (144,38) έναντι (144,18) του άλλου συναδέλφου.

Η πρότασή μου ήταν να παραμείνει εξ ολοκλήρου στο ίδιο σχολείο (1ο Σάμου), αλλά δεν έγινε αποδεκτή και πέρασε η εισήγηση της προέδρου του ΠΥΣΠΕ κατά πλειοψηφία (4-1) να διατεθεί για δύο (2) ώρες στο Δ.Σ. Βαθέος. Να θυμηθούμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση (28/9) η πρόταση της Προέδρου του ΠΥΣΠΕ και Αιρετού της ΔΑΚΕ (!) ήταν να παραμείνει στο 1ο Σάμου, χωρίς να διατεθεί σε άλλο σχολείο, που μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν ειδοποιηθεί από τη Δ/ντρια εκπ/σης να παρεβρίσκονται δύο συνάδελφοι στη συνεδρίαση, χωρίς να καταλάβουμε το λόγο που ήρθαν και γιατί ειδοποιήθηκαν, αφού ο ένας δεν είχε καμία σχέση με τις διαθέσεις που έγιναν και ο άλλος συνάδελφος μπορούσε με αίτησή του να διατεθεί στο Δ.Σ. Βαθέος.

Επίσης, διατέθηκαν με δηλώσεις τους δύο (2) εκπαιδευτικοί ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής, ο πρώτος στο 2ο Δ.Σ. Σάμου για 12 ώρες και ο δεύτερος για δύο (2) επιπλέον ώρες στο 1ο Καρλοβάσου και μπορείτε να τις δείτε εδώοι εκπαιδευτικοί ΠΕ05/Γαλλικής Γλώσσας, Παπαγεωργίου Μελίνα δύο (2) επιπλέον ώρες στο 1ο Καρλοβάσου και η Πετροπούλου Ελένη στο 2ο Αγίου Κηρύκου (4 ώρες) και 1ο Αγίου Κηρύκου (2 ώρες). Η εκπαιδευτικός ΠΕ07/Γερμανικής Γλώσσας, Τζίνη Ολυμπία στο 1ο Αγίου Κηρύκου (2 ώρες) και ο εκπαιδευτικός ΠΕ19/20, Βουρλάκος Μιχαήλ στο Δ.Σ. Μυτιληνιών (3 ώρες).

3. Διαθέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ06/Αγγλικής Γλώσσας, που μπορείτε να τις δείτε εδώ.

4. Ορισμός Αναπληρωτών Δ/ντών σχολικών μονάδων: Ομόφωνα ορίστηκαν οι συναδέλφισσες: Λαμπρινού Ανδριανή (ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ) και Αθανασίου Ευαγγελία (ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ).

5. Ορισμός προϊσταμένων ολιγοθέσιων σχολείων/μηπιαγωγείων: Ορίστηκαν ομόφωνα οι προϊστάμενοι στα ολιγοθέσια σχολεία/νηπιαγωγεία. Τα ονόματα έχουν σταλεί στα σχολεία από την Α/θμια. Συμφωνήσαμε με την προϋπόθεση ότι έχουν ενημερωθεί όλοι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα ολιγοθέσια σχολεία/ νηπιαγωγεία. Όποιος συνάδελφος διαφωνεί με τις τοποθετήσεις των προϊσταμένων μπορεί να κάνει ένσταση.

6. Αλλαγή ωραρίου Νηπιαγωγείου Ευδήλου: Ζητήθηκε ανάκληση από το Σ.Δ. του Νηπιαγωγείου Ευδήλου της προηγούμενης απόφασης του ΠΥΣΠΕ για αλλαγή ωραρίου κατά 15 λεπτά νωρίτερα, επειδή δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στα υπόλοιπα παιδιά.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης 
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826 - 22730.61970/61231

Δάλλη Μαρία
 Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου
6974476651 - 22730.91775

Δεν υπάρχουν σχόλια: