Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΑΛΛΑΓΗ Β΄ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΠΕ;;; (Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ, 13/10/2016)

@ Η ΔΙΠΕ Σάμου υλοποιώντας άμεσα την εγκύκλιο του υπουργείου που έλεγε ότι, αν δεν επαρκούν οι εκπαιδευτικοί μίας Β΄ ξένης γλώσσας στις Δ/νσεις Α/θμιας και πλεονάζουν εκπαιδευτικοί άλλης, οι μαθητές θα διδάσκονται υποχρεωτικά τη γλώσσα για την οποία υπάρχει πλεόνασμα ωρών, ανεξάρτητα από την αρχική τους προτίμηση, έσπευσε να αποφασίσει την αλλαγή της Β΄ ξένης γλώσσας σε σχολεία που πέρυσι έκαναν Γερμανικά, ενώ φέτος θα κάνουν τελικά Γαλλικά (επειδή πλεονάζει η ειδικότητα της γαλλικής γλώσσας στο ΠΥΣΠΕ Σάμου). Δηλαδή, αν του χρόνου έχουμε πλεόνασμα εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας, οι μαθητές θα υποχρεωθούν και πάλι να αλλάξουν τη Β΄ ξένη Γλώσσα;

Αυτό είναι απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και αποτελεί μεγάλο εμπαιγμό του υπουργείου προς τους μαθητές και τους γονείς τους, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζεται σοβαρά η δυνατότητα των μαθητών να αποκτήσουν σωστές βάσεις στη γλώσσα που τους ενδιαφέρει.

Πιστεύουμε ότι κανείς δεν πρέπει να το αποδεχτεί αυτό και καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και τη ΔΟΕ να πάρουν θέση, απέναντι στη λογική-λογιστική του κάθε υπουργείου, που εξαρτά τα γνωστικά αντικείμενα από τους εκάστοτε διορισμούς του…

@ Τα υπόλοιπα θέματα Η.Δ. της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ στις 13 Οκτωβρίου 2016 είναι τα εξής:

1. Τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ11.01/Φυσιής Αγωγής, Καραγιάννη Μαγδαληνή, στο Ειδικό σχολείο Ικαρίας (18) ώρες και 6 ώρες στη ΔΙΔΕ Σάμου (Διάθεση) και ΠΕ19/Πληροφορικής, Κουïμτζής Γεώργιος, στα σχολεία 2ο Αγίου Κηρύκου (7 ώρες), 1ο Αγίου Κηρύκου (6 ώρες) και Ευδήλου (8 ώρες).

2. Διατέθηκε επιπλέον μία (!) ώρα εκπαιδευτικός ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής στο Δ.Σ. Βαθέος. Διαφώνησα με την εισήγηση και υποστήριξα τη θέση μου που είχα διατυπώσει και στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (5/10) να παραμείνει ο συνάδελφος εξ ολοκλήρου στο 1ο Σάμου, αφού είχε πλεόνασμα μόνο 3 ωρών. Τελικά κατά πλειοψηφία (4-1) διατέθηκε συνολικά 3 ώρες στο Δ.Σ. Βαθέος. Να θυμηθούμε όμως ότι στη συνεδρίαση (28/9) η πρόταση της Προέδρου του ΠΥΣΠΕ και Αιρετού της ΔΑΚΕ (!) ήταν να παραμείνει ο συνάδελφος στο 1ο Σάμου, χωρίς να διατεθεί σε άλλο σχολείο, που μπορείτε να το δείτε εδώ.

3. Ένσταση εκπ/κού ΠΕ06/Αγγλικής Γλωσσας: Ο συνάδελφος είχε διατεθεί για 3 ώρες στο 1ο Σάμου και ζητούσε να επιστρέψει στο Δ.Σ. Βαθέος. Συμφώνησα με την ένστασή του, αν και στη διάθεσή του είχα ζητήσει να παραμείνει στο Δ.Σ. Βαθέος.

@ Δύο θέματα για διαθέσεις δύο εκπαιδευτικών ΠΕ05/Γαλλικης Γλώσσας (1 ΑΜΩ) για να διατεθούν σε σχολεία που έκαναν Γερμανικά δε συζητήθηκαν, επειδή βρέθηκαν (;) ώρες Γερμανικών από τη ΔΙΔΕ Σάμου.

@ Τέλος οι προτάσεις που καταθέσαμε ως «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ μπορείτε να τις δείτε εδώ.

@ Τη Δευτέρα 17/10 θα γίνουν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών που διορίστηκαν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης 
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826 - 22730.61970/61231

Δάλλη Μαρία
Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου
6974476651 - 22730.91775

Δεν υπάρχουν σχόλια: