Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Γιατί κύριε Δήμαρχε..... ερωτήσεις από ΑΚΙΣ Σάμου για τον Δήμαρχο Σάμου

Κύριε Δήμαρχε της Σάμου πλανάσθε πλάνην οικτράν εάν νομίζετε ότι είστε πάνω από τους γραπτούς και άγραφους νόμους.

Με αφορμή συζήτηση θέματος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ (30-9-2016), που αφορούσε την «έγκριση μελέτης - καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου κατασκευή δύο τουαλετών και ντουζιέρων στο λιμάνι Μαλαγαρίου» η δημοτική μας παράταξη (ΑΚΙΣ) αναγκάζεται σήμερα να κάνει τις παρακάτω επισημάνσεις υπό μορφή ερωτήσεων:

-Γιατί κύριε Δήμαρχε παραπλανάτε και εξαπατάτε το δημοτικό συμβούλιο φέρνοντας για ψήφιση έγκριση μελέτης και ανάθεση έργου 10.000 ευρώ,
για κατασκευή τουαλετών στο Μαλαγάρι, που έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα χρόνο και μας το παρουσιάζατε για νέο έργο, μέχρι τη στιγμή που η ΑΚΙΣ αντέδρασε και σας έβαλε στη θέση σας. Γιατί σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και ενώ έχουν περάσει τόσοι μήνες από την ολοκλήρωση του έργου, φέρατε και πάλι εν κρυπτώ αναμόρφωση προϋπολογισμού που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα. Τι γίνεται (ερώτηση) με τις 10 χιλιάδες ευρώ του έργου.

-Γιατί κύριε Δήμαρχε δεν προβήκατε ακόμη στην ανάκληση – ακύρωση της απόφασης του ΔΣ για το έργο «εκτέλεση επειγουσών πρόσθετων εργασιών για τον καθαρισμό ρέματος στην περιοχή Πλάτανος Προσφυγικών Σάμου», αριθμός απόφασης 63/2015, ύψους 30.000 ευρώ, που εκ του νόμου οφείλατε να κάνετε αφού δεν έγινε το έργο. Τι γίνεται (ερώτηση) με τις 30 χιλιάδες ευρώ του έργου.

-Γιατί κύριε δήμαρχε δεν φέρατε σε έσοδα του προϋπολογισμού τη δωρεά κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, για το ταξίδι του Απριλίου 2016 στη Νέα Υόρκη, που είπατε στο ΔΣ ότι έκανε ένας συνδημότης μας, του οποίου και δεν αποκαλύπτετε το όνομά του. Τότε στο ΔΣ μας είχατε υποσχεθεί άλλα και εμείς άλλα ψηφίσαμε, δηλαδή ότι όλοι οι αιρετοί θα ταξιδέψουν με δικά τους χρήματα. Τι παιχνίδια παίξατε λοιπόν και τι γίνεται (ερώτηση) με τις χιλιάδες ευρώ, της κατά τα δικά σας λόγια δωρεάν χρηματοδότησης του ταξιδιού.

-Γιατί κύριε δήμαρχε συνεχίζετε να δίδετε έργα με απευθείας αναθέσεις, ενώ έχετε και τη δυνατότητα και την άνεση χρόνου να προβείτε σε ποιο διαφανείς διαδικασίες αναθέσεων έργων και προμηθειών. Γιατί δεν ενεργοποιείτε τη διαδικασία εκτέλεσης έργων με αυτεπιστασία, όπως γίνεται σε τόσους και τόσους δήμους. Μήπως (ερώτηση) εξυπηρετείτε ημετέρους.

-Γιατί κύριε Δήμαρχε συνεχίζετε να παραλαμβάνετε έργα με ελαττώματα και κακοτεχνίες, όπως η περιφερειακή οδός Σάμου, η αντιπλημμυρική προστασία και ανάπλαση της παραλιακής και τόσα άλλα. Μήπως (ερώτηση) καλύπτετε τρίτα πρόσωπα ή εξυπηρετείτε και άλλα συμφέροντα παράλληλα με τα συμφέροντα του σαμιακού λαού.

-Γιατί κύριε Δήμαρχε δεν δώσατε ακόμη τα χρήματα του κληροδοτήματος Γερογιαννάκη στα φτωχά παιδιά της Σάμου, που τα δικαιούνται εδώ και τόσα χρόνια και κωλυσιεργείτε επί δύο χρόνια από τότε που φέραμε το θέμα στο ΔΣ. Τι γίνεται (ερώτηση) με τις 700.000 συν ευρώ, που δικαιωματικά ανήκουν στα παιδιά της Σάμου.

-Γιατί κύριε Δήμαρχε εκθέτετε σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων, αφήνοντας ένα ολόκληρο χωριό εδώ και δύο χρόνια με αρσενικό στο κύριο δίκτυο παροχής ύδρευσης. Μήπως (ερώτηση) αγνοείτε τις ευθύνες σας και γράφετε στα παλαιά των υποδημάτων σας ακόμη και το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία των πολιτών.

-Γιατί κύριε Δήμαρχε συνεχίζετε να μην εφαρμόζετε το νόμο και τις εντολές της αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που αφορά στην ορθή διαδικασία και δικαιολόγηση των εξόδων των πολυάριθμων ταξιδιών σας εντός και εκτός Ελλάδος, μη σεβόμενος το δημόσιο χρήμα. Μήπως (ερώτηση) μαζί με τις υπηρεσιακές ανάγκες καλύπτετε και τις προσωπικές σας.

-Γιατί κύριε Δήμαρχε προσλάβατε επί μισθό ως ειδική συνεργάτιδα με έδρα την Αθήνα την κυρία Διαμαντοπούλου Σταματική, από τον Οκτώβριο του 2014. Τι έργο παράγει στην Αθήνα προς όφελος του σαμιακού λαού, αφού και εσείς ανεβοκατεβαίνετε στην Αθήνα, για να είστε κοντά στα κέντρα εξουσίας όπως λέτε. Μήπως (ερώτηση) ήταν και παραμένει ακόμη συνεργάτης σας στο δικηγορικό σας γραφείο στην Αθήνα.

-Γιατί κύριε δήμαρχε φάσκετε και αντιφάσκετε στη διαδικασία επίλυσης του μεταναστευτικού ζητήματος, του πλέον φλέγοντος για την πατρίδα μας ζητήματος και από τη μια λέτε ότι δεν επιθυμείτε δεύτερη δομή (HotSpot) και από την άλλη προτείνατε πέντε σημεία, στην ανατολική Σάμο, για να γίνει νέα δομή στη θέση της υπάρχουσας στο πρώην πεδίο βολής της πόλεως Σάμου.

Γιατί σε συνέντευξή σας στη Σαμιακή Τηλεόραση στις 21 Σεπτεμβρίου 2015 και ενώ οι μεταναστευτικές ροές είχαν φτάσει στο κατακόρυφο, παροτρύνατε τους πρόσφυγες να μείνουν, εφόσον το επιθυμούν ακόμη και μόνιμα στη Σάμο. Στο δικό σας σπίτι (ερώτηση) θα τους κοιμίζατε.

Τέλος κύριε Δήμαρχε σας υπενθυμίζω, εγώ ο νέος στον στίβο της πολιτικής, ότι κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο και όλοι οφείλουμε να υπηρετούμε το νόμο. Να μάθετε λοιπόν (συμβουλή - πρόταση) να δέχεστε τον έλεγχο και την καλοπροαίρετη κριτική και μέσα από αυτή να παίρνετε τα θετικά στοιχεία για το καλό του τόπου μας και τα αρνητικά, ως Δήμαρχος με περίσσευμα μεγαλοσύνης που θα έπρεπε να έχετε, να τα αγνοείτε.

Επίσης, (συμβουλή - πρόταση) θα πρέπει να σεβαστείτε την ψήφο του σαμιακού λαού, ενός λαού που σας τίμησε και σας ανέβασε στο ύψιστο αξίωμα του ιστορικού μας νησιού και να μη τη θεωρείτε ως λευκή επιταγή για να εφαρμόζετε μία λανθασμένη και επικίνδυνη για τον τόπο πολιτική, που εκτός των άλλων δίνει λαβή για αρνητικά σχόλια και αφορμή δημιουργίας συνθηκών για συζητήσεις κακοδιαχείρισης.


Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: