Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 28/09/16 - Συνεδρίαση Συμβουλίου Επιλογής απουσία αιρετών !!!

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1. Τοποθετήσεις αναπληρωτών Δασκάλων, Νηπιαγωγών & Ειδικοτήτων και Παράλληλης Στήριξης που μπορείτε να τις δείτε εδώ  Οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών για Παράλληλη Στήριξη δεν έγιναν από το ΠΥΣΠΕ, αλλά σε κοινή συνεδρίαση προέδρου ΠΥΣΠΕ, προϊσταμένης ΚΕΔΔΥ και σχολικής συμβούλου.

2. Ένσταση εκπαιδευτικού ΠΕ11/Φυσικής Αγωγής: Ο συνάδελφος ζήτησε να τοποθετηθεί στην πρώτη του επιλογή και να διατεθεί και στο Δ.Σ. Παλαιοκάστρου. Η πρώτη του επιλογή δεν είχε ικανοποιηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, επειδή ζητούσε ταυτόχρονα το Δ.Σ. Παλαιοκάστρου, το οποίο είχε δοθεί εκ παραδρομής σε άλλο συνάδελφο.

Συμφώνησα με την ένστασή του επειδή είχε περισσότερα μόρια (144,18), έναντι (140,38) του άλλου συναδέλφου, αφού το λάθος δεν είχε γίνει εξ αρχής αντιληπτό από όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ.

Υπήρξαν ακόμη δύο προτάσεις: η πρώτη πρόταση ήταν απορριπτική της ένστασης (2 μέλη) και η δεύτερη της προέδρου ΠΥΣΠΕ και του αιρετού της ΔΑΚΕ να παραμείνει στο 1ο Σάμου, χωρίς να διατεθεί σε άλλο σχολείο.

Τελικά συμφώνησαν με την πρότασή μου και η πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ, αλλά και ο αιρετός της ΔΑΚΕ και έτσι κατά πλειοψηφία (3-2) δικαιώθηκε ο συνάδελφος. Τροποποιήθηκαν έτσι, όμως οι διαθέσεις ορισμένων εκπαιδευτικών που μπορείτε να τις δείτε εδώΜε τις νέες τροποποιήσεις που έγιναν έμεινε κενό το 2ο Δ.Σ. Σάμου και εφόσον υπήρχε συνάδελφος στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ πρότεινα να καλύψει αυτός το συγκεκριμένο σχολείο.

3. Διαθέσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ32/θεατρικής Αγωγήςπου μπορείτε να τις δείτε εδώ

 4. Χορήγηση άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή εκπαιδευτικού ΠΕ16/Μουσικής:  ομόφωνα.

5. Ορισμός Αναπληρωτών Δ/ντών σχολικών μονάδων: Ομόφωνα ορίστηκαν  οι συνάδελφοι που θα αναπληρώνουν τους Δ/ντές-τριες των Δημοτικών σχολείων: Κατζώρας Δημήτριος (ΠΑΓΩΝΔΑ), Καραδημητρίου Δήμητρα (ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ), Πατρώνης Νικόλαος (ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ), Κοτσώνη Βασιλική (3ο ΣΑΜΟΥ), Βάζου Σοφία (ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ), Γιαννικάκης Σταμάτιος (ΒΑΘΕΟΣ)

6. Αλλαγή ωραρίου Νηπιαγωγείου Ευδήλου: Μετά από πρόταση του Σ.Δ. του Νηπιαγωγείου Ευδήλου για αλλαγή ωραρίου κατά 15 λεπτά νωρίτερα λόγω καλύτερης μεταφοράς των νηπίων, αποφασίστηκε ομόφωνα η προσέλευση των νηπίων να γίνεται 8:05 και η αποχώρηση 12:45.

7. Διάθεση εκπαιδευτικού ΠΕ07/Γερμανικής Γλώσσας από ΔΙΔΕ Σάμου: Διατέθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ07/Γερμανικής Γλώσσας, Γούλα Αικατερίνη, για 4 ώρες στο Δημοτικό σχολείο Μυτιληνιών, μετά από αίτησή της. Η συναδέλφισσα που είχε προσληφθεί στην Α΄ Σάμου δεν προσήλθε.

8. Όπως μας ενημέρωσε η ΔΙΠΕ, το Συμβούλιο Επιλογής (ΠΥΣΠΕ) συνεδρίασε την Παρασκευή, 30/9, παρά την απουσία των αιρετών!!! Η ΔΙΠΕ είχε ενημερωθεί (με e-mail) από εμάς για την απουσία μας, λόγω κινητοποίησης της ΔΟΕ την ίδια μέρα και παρ΄ όλα αυτά προχώρησε στη συνεδρίαση μόνο με τα ορισμένα μέλη. Μια κίνηση αυταρχισμού από την πλευρά της Διοίκησης, με δεδομένο κιόλας ότι τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν ήταν καν επείγοντα. Προς τι λοιπόν η βιάση;;;

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης, 
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6944271826 - 22730.61970/61231
antoniskak18@gmail.com

Δάλλη Μαρία, 
Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6974476651 - 22730.91775
dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: