Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ: ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ!

Καταγγέλλουμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, η οποία προχωρά σε μετακίνηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τη Διεύθυνση Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας , σε καθεστώς πλήρους αυθαιρεσίας, αλλά και αγαστής συνεργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που εξυμνεί την «κινητικότητα» ως κεντρικό μέσο της «διαχείρισης προσωπικού» σε βάρος εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα συνάδελφοι αναπληρωτές μουσικής, ενώ προσλήφθηκαν στη Διεύθυνση Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στη βάση λειτουργικών κενών, κρίθηκαν «υπεράριθμοι» και μετακινούνται στη Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας, στην οποία εμφανίστηκαν κενά από το πουθενά. Προφανώς αυτή είναι η «κανονικότητα» που εννοεί το υπουργείο:εφαρμογή της υπουργικής απόφασης Φίλη για μείωση των προσλήψεων με κάθε μέσο, ενώ τα σχολεία μόνο «ενιαίο» πρόγραμμα δεν έχουν. Ξεκάθαρα η πυραμίδα της διοίκησης πλέκει έναν μηχανισμό τρομοκράτησης απέναντι στους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, που πρέπει να αποδεχθούν τον ρόλο τους ως «εποχιακοί» εργαζόμενοι-λάστιχα.

Μπροστά στους εκβιασμούς, που δέχονται συνάδελφοι μας αναπληρωτές, επισημαίνουμε ότι ο Ν. 4229 προβλέπει τη μετακίνηση αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ, μόνο στην περίπτωση που συμφωνήσουν οι ίδιοι. Καμιά μετακίνηση δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κάθε συναδέλφου! Αναφέρουμε χαρακτηριστικά το επίμαχο απόσπασμα (άρθρο 11, παράγραφος 2, εδάφιο 11): «Αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πλήρους και μειωμένου ωραρίου που προσλήφθηκαν στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ είναι δυνατόν να διατεθούν με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης εντός της Περιφέρειας ή με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων σε άλλη Περιφέρεια από αυτή που έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη επειγουσών και άμεσων αναγκών του ίδιου ή και άλλων συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ με τη σύμφωνη γνώμη των ιδίων και των αρμοδίων περιφερειακών διευθυντών στην ίδια».

Ως Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, απαιτούμε την άμεση   κατάργηση   της   ρύθμισης   Αρβανιτόπουλου (Ν.4229/2014)   για   αυθαίρετη μεταφορά   των αναπληρωτών σε άλλη διεύθυνση από αυτήν της πρόσληψης και τοποθέτησης. Η εν λόγω ρύθμιση καταστρατηγεί τους πίνακες των αναπληρωτών ευνοώντας κάθε ρουσφέτι και αδιαφανή διαδικασία, την ίδια στιγμή που αφήνει έκθετους τους συναδέλφους απέναντι στους εκβιασμούς της διοίκησης. Δε θα ανεχθούμε τη μετατροπή των αναπληρωτών σε περιπλανώμενους φαντάρους χωρίς δικαιώματα «για τις ανάγκες της υπηρεσίας»!

Καλούμε:
  • Τους συναδέλφους να μη δεχθούν τις μετακινήσεις εκτός διεύθυνσης, όπως δικαιούνται. Να μην περάσει ο αυταρχισμός!
  • Τα σωματεία να καταγγείλουν τις εκβιαστικές μετακινήσεις των αναπληρωτών και να υπερασπιστούν έμπρακτα τους αναπληρωτές συναδέλφους.
  • Τις ομοσπονδίες, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να καταδικάσουν τις μετακινήσεις αναπληρωτών εντός/εκτός διεύθυνσης και να προβούν σε κάθε κατάλληλη ενέργεια για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: