Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ : Επίδομα 176 ευρώ

Το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει δικαστικά για τη διεκδίκηση του επιδόματος των 176 ευρώ. Η διεκδίκηση αναφέρεται μόνο σε μόνιμους εκπαιδευτικούς-όχι όμως για το διάστημα που ήταν αναπληρωτές και στους συνταξιούχους,  για το διάστημα μέχρι τη συνταξιοδότησή τους. Η αμοιβή του δικηγόρου είναι 10 ευρώ προκαταβολή και 2% επί του καθαρού ποσού που θα εισπραχθεί.   

Για το λόγο αυτό, σας στέλνουμε την ενημερωτική επιστολή του δικηγόρου, http://www.syllogosdelmouzos.gr/11/koyt1.pdf, την εξουσιοδότηση – εργολαβικό δίκης http://www.syllogosdelmouzos.gr/11/koyt3.doc  και το υπόδειγμα για δασκάλους http://www.syllogosdelmouzos.gr/11/koyt4.doc.

Επιπλέον, πρέπει να ζητήσετε από τη Δ/νση Α/βάθμιας Εκπ/σης, με αίτησή σας, υπηρεσιακή βεβαίωση ότι δε λαμβάνεται το επίδομα των 176 ευρώ. Στην αίτηση μπορεί να αναφέρονται όλα τα ονόματα του σχολείου που επιθυμούν την προσφυγή. 

Τα δικαιολογητικά, αφού συμπληρωθούν ανά σχολείο, μπορούν να κατατεθούν στα μέλη του Δ.Σ., μέχρι την Παρασκευή 17/6/2011, για να αποσταλούν στο δικηγόρο.

Όσοι εκπαιδευτικοί δεν επιθυμούν να προσφύγουν μπορούν να υποβάλουν αίτηση σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο της ΔΟΕ, ζητώντας στην αίτησή τους «Παρακαλώ να μου χορηγήσετε το επίδομα των 176€ για το διάστημα από την υποβολή της προηγούμενης αίτησής μου, μέχρι σήμερα». Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του νομικού Συμβούλου της ΔΟΕ στο :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Η Ένωση Γονέων Δήμου Βαθέος  με αφορμή: α) την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, με την οποία σταματάει από την επόμενη σχολική χρονιά τη λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος στα ολιγοθέσια σχολεία, ενώ, παράλληλα, ζητάει στα υπόλοιπα Ολοήμερα τμήματα να φοιτούν μόνο παιδιά «των οποίων και οι δύο γονείς να είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική Βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή σχετική δήλωση ανεργίας.», αποφάσισε τα εξής:
Καλούμε όλους τους γονείς:
1.             που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους ολοήμερο τμήμα και δεν μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση εργοδότη ή ανεργίας να δηλώνουν τη συμμετοχή τους με συνημμένη υπεύθυνη δήλωση «ότι θα προσκομίσουν βεβαιώσεις εργασίας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».
2.             που φοιτούν τα παιδιά τους σε ολιγοθέσια σχολεία και επιθυμούν να παρακολουθούν τα παιδιά τους Ολοήμερο Πρόγραμμα να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής και τους προϊστάμενους των σχολείων να τις προωθήσουν στη Διοίκηση.
3.             Καλούμε τη Δ/νση Π.Ε. Σάμου να μην εφαρμόσει την εγκύκλιο και να μην κλείσει κανένα ολοήμερο τμήμα.
4.             Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι γονείς του σχολείου σας

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011:  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ

Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά  την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν  και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και αναδιάρθρωση ή κλείσιμο Δημοσίων Φορέων, νέα  αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις  μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λπ.

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπονται επιπλέον και νέες περικοπές εισοδημάτων μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία  και το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο. 

Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο.

Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση  τους εργαζόμενους και ολόκληρη την  κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας, οι αγώνες όλης της ελληνικής κοινωνίας με τα πρωτόγνωρα μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια, μπορούν να σταματήσουν την πολιτική που καταστρέφει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία, προς όφελος των δανειστών, των κερδοσκόπων και του κεφαλαίου. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ στο:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Σάμου στις 10:00 

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ 10:00
Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΟΕ



ΕΚΛΟΓΕΣ



ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 2011
ΨΗΦΟΙ
%
ΕΔΡΕΣ
ΨΗΦΙΣΑΝ
255

3
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ
21


ΕΓΚΥΡΑ
234


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
83
35,47
1
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ
52
22,22
1
ΠΑΣΚ
44
18,80
1
ΔΑΚΕ
31
13,25
0
ΕΣΑΚ
24
10,26
0
Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου ‘11 πραγματοποιήθηκαν στο Καρλόβασι, οι εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 80η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ, με τα εξής αποτελέσματα:

Οι τρεις αντιπρόσωποι που θα μας εκπροσωπήσουν στο Συνέδριο της ΔΟΕ είναι: ο κος Κακαγιάννης Αντώνης από την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, η κα Τσολακίδου Χριστίνα από το  ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ και ο κος Σκρίνος Αλεξανδρής από την ΠΑΣΚ.
Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                         Ο γραμματέας


                              Μαρία Δάλλη                                Παντελής Μεσοχωρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: