Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ : Συνάντηση Εκπαιδευτικών (Γαλλικών-Γερμανικών), Δευτέρα 6/6 στις 7:00 μ.μ. στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου

 Παράσταση στη Δ/νση Δ.Ε. Σάμου  την Τρίτη 7/6, στις 12:00 
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ! 

Το ΥΠΔΒΜΘ, μίλησε και πάλι τη μόνη γλώσσα που γνωρίζει. Τη γλώσσα  της περικοπής των δαπανών, που καταργεί τα δικαιώματα των μαθητών, αποσαρθρώνει το Δημόσιο Σχολείο και φέρνει- και τους μόνιμους- Εκπ/κούς μπροστά στον Καιάδα των μετατάξεων-απολύσεων. 

Δεν υπάρχει κανένα και κανενός είδους επιχείρημα, που να μπορεί να στηρίξει την εγκύκλιο με την οποία το ΥΠΔΒΜΘ, λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία, απαιτεί την κατάργηση της παράλληλης διδασκαλίας Γαλλικών-Γερμανικών στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη! Δεν υπάρχει καμιά «διευθέτηση» που να μπορεί να αντιμετωπίσει τα πολλαπλά προβλήματα που για τους μαθητές, τους γονείς τους και τους Εκπαιδευτικούς, προκαλεί η εγκύκλιος αυτή.

Η μόνη πραγματική αιτία, η μοναδική «λογική» στην οποία μπορεί να στηριχθεί η εγκύκλιος αυτή είναι η «λογική»  σύμφωνα με την οποία η Δημόσια δωρεάν Παιδεία, η μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, η μόνιμη και σταθερή δουλειά, είναι «αναχρονισμοί» που «πρέπει» άμεσα να σαρωθούν.  Αυτή εξάλλου η «λογική», είναι και η βάση της πολιτικής του γενικευμένου ξεπουλήματος της χώρας και της συντριβής των δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων.

Άραγε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, το επόμενο θύμα, αυτής της πολιτικής; Οι συνάδελφοι δεν θα αποδεχτούν τη διαίρεση τους. Δεν θα γίνουμε αδρανείς θεατές της κλιμακούμενης διάλυσης του Σχολείου και των δικαιωμάτων μας. Είμαστε όλοι αγαναχτισμένοι, είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι σε αυτή την πολιτική, και θα αγωνιστούμε για την ανατροπή της. 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου!

Καλούμε συνάντηση όλων των συναδέλφων Γαλλικών-Γερμανικών, Δευτέρα 6/6 στις 7μμ στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου. 
 
Μαζική παράσταση στη Διεύθυνση την Τρίτη 7/6, στις 12.30μμ
 
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
05-06-11

Δεν υπάρχουν σχόλια: