Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ-ΚΑΤΩ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική στήριξη ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη, χρησιμοποιεί την τρομοκρατία και κάθε εκβιασμό για να ψηφίσει στη Βουλή, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα σύνολο μέτρων και πολιτικών που ακόμα πιο άγρια από το «Μνημόνιο 1» προωθεί το σφαγιασμό των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων και τη λεηλασία της χώρας. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, επιβάλλει:
● την γενίκευση της «ελαστικότητας» και του καθεστώτος της μισοανεργίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τελικά των ίδιων των σωματείων
● νέα μαζική φοροληστεία των φτωχών, των μισοεργαζομένων, όλου του λαού, με το παράλληλο ακόμα μεγαλύτερο τσεκούρωμα μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, ακόμα και των επιδομάτων ανεργίας
● Μαζικό ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας, υποδομών, υπηρεσιών, κοινωνικών αγαθών, ακόμα και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, στο ιδιωτικό κεφάλαιο και στα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα αρπακτικά.
Είναι βέβαιο και φανερό στον καθένα, ότι η πολιτική αυτή που περνάει από την υποθήκευση στο ξεπούλημα της χώρας και επιβάλλει καθεστώς δουλείας για τους εργαζόμενους, θα φέρει, τους αμέσως επόμενους μήνες ακόμα περισσότερο φτώχεια, ανεργία και δυστυχία για το λαό. Ενώ όπως ήδη δήλωσε ο «νέος» Υπουργός Οικονομικών, ενόψει των επόμενων εκβιασμών (για την 6η δόση, για το νέο δάνειο…) θα απαιτηθούν και άλλα μέτρα!
Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτε και σε κανέναν! Για δεκαετίες οι ξένοι δυνάστες της Ευρώπης και των ΗΠΑ έχουν επιβάλλει ένα πλαίσιο αποσυγκρότησης-διάλυσης κάθε παραγωγικής δυνατότητας της χώρας, πολιτικές λιτότητας και αφαίρεσης δικαιωμάτων, ενώ οι εγχώριοι αεριτζήδες, μεταπράτες, τραπεζίτες, θησαύριζαν από τη ληστεία του δημόσιου πλούτου και του ιδρώτα ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Στα πλαίσια της κρίσης η ίδια πολιτική εκτινάσσεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ- ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Με αυτό το στόχο καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό σε όλη τη Σάμο. Να ενωθούμε με τα εκατομμύρια των εργαζομένων που εδώ και εβδομάδες σε όλη τη χώρα, στις πλατείες, στους δρόμους, στις απεργίες, παλεύουν για να μην περάσουν-να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα. Οι ελιγμοί και οι μανούβρες του συστήματος και της κυβέρνησης του (ανασχηματισμός, σενάρια πολυκομματικών κυβερνήσεων, δημοψήφισμα…) δείχνουν τη δύσκολη θέση που βρίσκονται από το λαϊκό ξεσηκωμό. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! Καμιά αναμονή-καμιά αυταπάτη για λύσεις από τις κάλπες και από τους κάθε λογής σωτήρες. Τη νίκη θα φέρει ο μαζικός αγώνας.

Να κάνουμε τη ΓΕΝΙΚΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28, 29 ΙΟΥΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ!

 ΟΛΟΙ στο ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ, ΤΡΙΤΗ 28/6, στις 11πμ
 
 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 29/6, 10 πμ

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΔΟΥ του ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ,
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΝΑΡΗΣ (εργαζόμενοι στη ΔΕΗ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: