Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ διαδήλωσαν κατά ιδιωτικοποιήσεων και περικοπών

Με καινούργια αντι-μνημονιακά συνθήματα, όπως «Εμπρός λαέ, όλοι στον αγώνα, τούτοι θα πουλήσουνε και τον Παρθενώνα» και «πουλάτε τον ΟΤΕ, πουλάτε τη ΔΕΗ, σε λίγο θα πουλήσετε και την Ακρόπολη», ολοκληρώθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών η πορεία, που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και  ΑΔΕΔΥ. 
Με το κεντρικό πανό στην κεφαλή της πορείας να γράφει "Αντιστεκόμαστε - ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ", οι εκατοντάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στη σημερινή πορεία, ξεκίνησαν το πρωί από την πλατεία Ομονοίας και κατέληξαν τελικά πριν λίγη ώρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Τριπλό ραντεβού στην Αθήνα
Η διαμαρτυρία κύλησε ομαλά, ολοκληρώθηκε σχεδόν μιάμιση ώρα μετά την έναρξή της και οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία.
Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ από κοινού με τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, στην οποία συμμετείχε η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, μετά και τις νέες εξελίξεις σχετικά με την πώληση μετοχών του Οργανισμού. Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο είχαν ανακοινώσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Μεταξύ άλλων, -όπως αναφέρουν- διεκδικούν "μια πολιτική ανάπτυξης, αντί της εξαθλίωσης και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής και απορρίπτοντας τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και αποδέχεται η κυβέρνηση".
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιουνίου η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει γενική απεργία, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: