Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ : Σχετικά με το ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου Παιδείας, όπου  εξετάζεται η λειτουργία ολοήμερων προγραμμάτων και σε σχολεία με μικρότερο αριθμό μαθητών κάτω των 60, σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα κλπ.) με αιτιολογημένη εισήγηση του Σχολικού Συμβούλου, τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση προϋπόθεση είναι  να μετέχουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα τουλάχιστον 15 μαθητές.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να συγκεντρώσουν οι Δ/ντές των ολιγοθέσιων σχολείων τις δηλώσεις των γονέων...
που επιθυμούν τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν το ολοήμερο και να τις στείλουν στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης, πριν κλείσουν τα σχολεία. Είναι σημαντικό να υπάρχουν τουλάχιστον 15 αιτήσεις γονέων.

Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα του Υπουργείου Παιδείας:
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας καθορίζεται ότι σε όλα τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με οργανικότητα 6θεσια και κάτω, είναι δυνατόν να λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα υπό τις εξής προϋποθέσεις:
  • Να είναι εγγεγραμμένοι και να φοιτούν στο σχολείο, τουλάχιστον εξήντα μαθητές.
  • Να μετέχουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα τουλάχιστον 15 μαθητές.
  • Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα εγγράφονται και θα φοιτούν οι μαθητές, των οποίων οι γονείς είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι, ή ο ένας εργαζόμενος και ο άλλος άνεργος, προσκομίζοντας βεβαίωση από τον φορέα ασφάλισης.
  • Εάν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ο αριθμός των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος γίνει μικρότερος των 15 μαθητών το ολοήμερο πρόγραμμα παύει να λειτουργεί.
  • Εξετάζεται επίσης η λειτουργία ολοήμερων προγραμμάτων και σε σχολεία με μικρότερο αριθμό φοιτούντων μαθητών κάτω των 60, σε εξαιρετικές και μόνο περιπτώσεις ειδικών λειτουργικών συνθηκών (νησιωτικότητα, ορεινότητα, δυσχέρειες πρόσβασης, χαμηλά εκπαιδευτικά αποτελέσματα κλπ.) με αιτιολογημένη εισήγηση του Σχολικού Συμβούλου, τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε κάθε περίπτωση προϋπόθεση είναι  να μετέχουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα τουλάχιστον 15 μαθητές.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                         Ο γραμματέας


                          Μαρία Δάλλη                                    Παντελής Μεσοχωρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: