Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΥΠΔΒΜΘ

Δικαίωμα επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας για όλους τους μαθητές! 

Η εγκύκλιος του ΥΠΔΒΜΘ που καταργεί την παράλληλη διδασκαλία στη δεύτερη ξένη γλώσσα σε Δημοτικά και Γυμνάσια, λίγες μέρες πριν τη λήξη του σχολικού έτους, δεν μπορεί να γίνει δεκτή από μαθητές, γονείς, Εκπαιδευτικούς. Ως αποκλειστική της αιτία έχει την επιδίωξη της περικοπής και άλλων δαπανών για το Δημόσιο Σχολείο, στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και στοχεύει να ανοίξει το δρόμο για μετατάξεις-απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών.

Με τη μεθόδευση των «δηλώσεων προτίμησης», το ΥΠΔΒΜΘ εκβιάζει για μια άμεση «νομιμοποίηση» της εγκυκλίου αυτής και ταυτόχρονα   εμπαίζει γονείς και μαθητές αφού η απόφαση του είναι να επιβάλλει μία δεύτερη ξένη γλώσσα ανά Σχολείο.

Απαιτούμε την ανάκληση της εγκυκλίου και τη διατήρηση του δικαιώματος επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας για όλους τους μαθητές.

Καλούμε τους διευθυντές των Σχολείων να καταθέσουν στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  την παρούσα κοινή απόφαση μας και όχι τις «δηλώσεις προτίμησης» που θα χρησιμοποιηθούν για την εφαρμογή  άλλης μιας απόφασης σε βάρος των μαθητών.

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΑΘΕΩΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: