Τρίτη 30 Απριλίου 2013

1η ΜΑΗ 2013: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 π.μ. στο ΒΑΘΥ (πιάτσα ταξί)

1 MAHΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΡΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Με φόντο το αίμα των εργατών της Μανωλάδας, και μπροστά στο νέο ακόμα πιο άγριο κύμα επίθεσης στην Εκπαίδευση και σε όλο το Δημόσιο φτάνουμε στην Πρωτομαγιά του 2013. ΕΕ, ΔΝΤ, ξένα και ντόπια αρπακτικά του κεφαλαίου συνεχίζουν ακατάπαυστα τη λεηλασία της χώρας και του λαού και η τρικομματική κυβέρνηση τους προωθεί με ρυθμό πολυβόλου το σάρωμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας. Από τους ίδιους δυνάστες στενάζουν οι λαοί της περιοχής και ολόκληρου του κόσμου μιας και η παγκόσμια κρίση του συστήματος της εκμετάλλευσης και των πολέμων μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί για τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού: με ολοένα περισσότερη βαρβαρότητα, με τον ιδρώτα και το αίμα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Στο Δημόσιο και στην Εκπαίδευση, τρόικα, κυβέρνηση και λοιποί συνεργάτες, έχουν απλώσει ένα τεράστιο δίχτυ φόβου, συκοφαντίας και τρομοκρατίας. Κατασκευάζονται χιλιάδες «επίορκοι» και στήνονται πολλαπλές μορφές απολύσεων. Στόχος πρώτος είναι να σπάσει συνολικά στη συνείδηση του λαού πως είναι δικαίωμα η μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μαζί με αυτόν το στόχο επιδιώκουν να συντρίψουν κάθε κοινωνικό δικαίωμα του λαού και ιδιαίτερα για την Εκπαίδευση να γίνει των λίγων και εκλεκτών. Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών του λαού επιδιώκουν να διωχτεί από τα σχολεία και σε κάθε περίπτωση να εκπαιδευτεί-προετοιμαστεί για μια ζωή σύγχρονης δουλείας στις ειδικές οικονομικές ζώνες τύπου Μανωλάδας.

Το δίλημμα που αντιμετωπίζουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας είναι παραπάνω από φανερό: Ή θα αντισταθούμε ή θα συντριβούμε! Όλα, όσα επί χρόνια μας δίδασκαν το σύστημα και οι δυνάμεις του συνδικαλισμού της υποταγής για το «ξεπερασμένο των αγώνων και της συλλογικής πάλης», βλέπουμε τώρα ότι στόχο είχε τη διάλυση του κινήματος ώστε να μπορεί να επιβληθεί η λεηλασία και η βαρβαρότητα. Τα «ξεπερασμένα» είναι αυτά που χρειάζεται να οικοδομήσουμε «από την αρχή» για να μπορέσουμε να σταθούμε στην ταξική θύελλα που αντιμετωπίζουμε. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια χώρα χωρίς προστάτες, μια κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές. Μόνο έτσι θα καταχτήσουμε ψωμί, δουλειά, ελευθερία, δημοκρατία, μόρφωση, και ειρήνη που σήμερα σφαγιάζονται και απειλούνται από τις δυνάμεις που έχουν επιδράμει στη ζωή μας και στη χώρα μας.

Την Εργατική Πρωτομαγιά, σύμβολο της πάλης των εργατών και των λαών της Γης, σημαία των πιο υψηλών ιδανικών της ανθρωπότητας, δεν την χαρίζουμε στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που απαιτούν να παραδοθούμε χειροπόδαρα δεμένοι στους ληστές της ζωής μας. Για τα δικαιώματα μας και το μέλλον των παιδιών μας, εμείς και μόνο εμείς είμαστε άξιοι να παλέψουμε και να νικήσουμε. Όπως κιόλας κάνει ο λαός της Χαλκιδικής κόντρα στους ξένους και ντόπιους χρυσοθήρες και χωρίς να κάμπτεται από τη φασιστική κυβερνητική επίθεση που αντιμετωπίζει. Μπροστά μας δεν βρίσκεται η αιώνια εξαθλίωση και υποταγή όπως θέλει να μας πείσει το σύστημα και τα παπαγαλάκια του. Μπροστά μας βρίσκεται η πάλη για το ζωντάνεμα των σωματείων μας, το δυνάμωμα των αγώνων μας, η μαζική αντίσταση και η ανατροπή της επίθεσης.

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 10 π.μ. στο ΒΑΘΥ (πιάτσα ταξί)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ – ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: