Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΟΛΜΕ : Όχι στη συμμετοχή των Διευθυντών στα σεμινάρια για την αξιολόγηση

Α. Το Υπουργείο Παιδείας, παρά την καθολική αντίθεση των εκπαιδευτικών, προχωρά στη διαδικασία γενίκευσης της « Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης » (εγκύκλιος 30973 / Γ1–5/3/2013) και για το σκοπό αυτό οργανώνει (Μάρτιος- Ιούνιος 2013) επιμορφωτικά σεμινάρια για τους Διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων της γενικής εκπαίδευσης.

Β. Η ΟΛΜΕ. είχε ταχθεί εναντίον της πιλοτικής εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων (Μάιος 2010) καλώντας:

· Τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της αποκαλούμενης «αυτοαξιολόγησης» των σχολικών μονάδων.

· Τους σχολικούς συμβούλους και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, να μην συμπράξουν στην προώθηση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών.

Έκκληση που είχε συναντήσει την καθολική αποδοχή των συναδέλφων, καθώς ελάχιστα σχολεία συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης».

Γ. Ταυτόχρονα η ΟΛΜΕ έχει εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή της με το σχέδιο Π.Δ. για την αξιολόγηση, που αποδομεί το δημόσιο σχολείο, εντείνει τις ανισότητες, διαλύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και κατηγοριοποιεί σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικούς, δίνει άλλοθι για απολύσεις-μισθολογική καθήλωση και επιβάλλει τη χειραγώγηση και την υποταγή.

Δ. Η ΟΛΜΕ., επιβεβαιώνοντας την παλιότερη θέση της ενάντια στην αποκαλούμενη «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, την αντίθεσή της στο σχέδιο Π.Δ. για την αξιολόγηση, αλλά και την αταλάντευτη θέλησή της να παρεμποδίσει την εφαρμογή τους στην πράξη, καλεί:

· τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μη συμμετέχουν στα προαναφερθέντα επιμορφωτικά σεμινάρια.

· τους συλλόγους διδασκόντων να αρνηθούν τη συμμετοχή τους στην εν λόγω διαδικασία, επικαιροποιώντας τις προηγούμενες αποφάσεις τους [2010].

· τις ΕΛΜΕ να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση των σεμιναρίων με μαζική και συλλογική δράση.

Προς το σκοπό αυτό παρέχει στους συναδέλφους πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.

olmelogo

Δεν υπάρχουν σχόλια: