Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Την Πέμπτη 26/9 συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ, του αιρετού Δ. Μπράτη

Όπως ενημερώθηκα από τη Γραμματεία του ΚΥΣΠΕ, αύριο Πέμπτη 26/9/2013 ώρα 12:00, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο  με θέματα ημερήσιας διάταξης, μεταξύ άλλων :

α) Εξέταση των ενστάσεων επί των αποσπάσεων α’ φάσης

β) Παραιτήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.

Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ.8 του Ν.2690/1999 «…Η ημερήσια διάταξη συντάσσεται από τον Πρόεδρο, ο οποίος προς τούτο λαμβάνει υπόψη του και απόψεις που διατυπώνονται από μέλη του συλλογικού οργάνου», ως αιρετός εκπρόσωπος των  εκπαιδευτικών Π.Ε. στο ΚΥΣΠΕ ζητώ να συμπεριληφθούν στα θέματα Η.Δ. και τα εξής :

  1. Εξέταση των αιτήσεων για απόσπαση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Π.Ε. (α’ φάση)
  2. Επανεξέταση των αιτήσεων για απόσπαση (β’ φάση) των εκπαιδευτικών ΠΕ70 και ΠΕ60.
  3. Εξέταση των αιτήσεων για απόσπαση σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ

Εξυπακούεται ότι η εξέταση των αιτήσεων θα πρέπει να γίνει με βάση τα πραγματικά κενά που έχουν αποστείλει, στο Υπουργείο Παιδείας, οι Διευθύνσεις Π.Ε.

Για την Ειδική Αγωγή αναφέρει ότι: Όπως ενημερώθηκα από το τμήμα Ειδικής Αγωγής οι πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, για το σχολικό έτος 2013-14 , έχουν κατανεμηθεί, περίπου, ως εξής:

-1.450 για την Π.Ε. και 1550 για την Δ.Ε. για προσλήψεις σε Ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης -2.700 συνολικά για παράλληλη στήριξη( Π.Ε. και Δ.Ε.) , εκ των οποίων οι 2.300 θα είναι περίπου στην Π.Ε. Αυτό σημαίνει πως αρκετοί συνάδελφοι από αυτούς που είναι στους πίνακες Γενικής Αγωγής Π.Ε., περίπου 1.700, θα προσληφθούν στην παράλληλη στήριξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει το αντίστοιχο "κουτάκι".

Το σύνολο δηλαδή των πιστώσεων είναι περίπου 5.700 , ενώ πέρυσι οι αντίστοιχες πιστώσεις ήταν 3.350. Όλες οι πιστώσεις είναι από το ΕΣΠΑ.

Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ

Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: