Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΣΤΗ ΣΑΜΟ-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει ολόκληρη την εκπαίδευση στο χειρότερο σημείο που βρέθηκε μεταπολεμικά. 16.000 εκπαιδευτικούς λιγότερους στη Β/θμια εκπ/ση και πάνω από 5.000 κενά στην Α/θμια. Είναι η μοναδική  χρονιά στην ιστορία της εκπαίδευσης που δεν έγιναν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ελάχιστες. Ακόμα και η (Α’ φάση) ταλαιπώρησε αρκετούς συναδέλφους οι οποίοι σε μία ημέρα άλλαξαν περιοχή διορισμού. Οι περισσότεροι από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που δούλευαν πέρυσι, φέτος θα είναι άνεργοι.
Οι Διευθύνσεις Π.Ε. της χώρας προχωρούν στην πλασματική δημιουργία  υπεραρίθμων συναδέλφων μέσω της κατάργησης ουσιαστικά της λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου στα ΕΑΕΠ με στόχο τις μετακινήσεις, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Το Ολοήμερο σχολείο θα στελεχώνεται μόνο από ειδικότητες και σε ελάχιστες περιπτώσεις θα έχει δασκάλους. Θα πρέπει πρώτα να καλύπτονται τα κενά στο κανονικό πρόγραμμα  και αν υπάρχει δυνατότητα τότε θα στελεχώνεται με δασκάλους. Αυτό σημαίνει ότι σε 1.165 σχολεία ΕΑΕΠ δεν θα λειτουργήσει ουσιαστικά ολοήμερο πρόγραμμα, ενώ θα περικοπούν δεκάδες τμήματα από τα  υπόλοιπα σχολεία με αποτέλεσμα να μην διορίσουν αναπληρωτές.
Επόμενος στόχος των περικοπών στα πλαίσια της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, τα τμήματα ένταξης. Μέχρι σήμερα παραμένουν κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και εύκολα σε μια επόμενη φάση θα οδηγηθούν στη διάλυση.
Στο ΠΥΣΠΕ Σάμου, μετά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών στις 10/9, παρέμειναν 11 λειτουργικά κενά νηπιαγωγών. Δεν τοποθετήθηκαν νηπιαγωγοί στα νηπιαγωγεία Μαραθοκάμπου, Λιμένος Καρλοβάσου, Πύργου (4 νήπια-προνήπια) στην Α’ Σάμου και Φούρνων στη Β’ Σάμου.
Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου την επομένη 12/9 με υποχρεωτικές μετακινήσεις-δίμηνες αποσπάσεις μετακίνησε δύο νηπιαγωγούς από τα δύο νηπιαγωγεία του Αγίου Κηρύκου στο νηπιαγωγείο Φούρνων για να μην παραμείνει κλειστό, αποκλείοντας έτσι 30 προνήπια του Αγίου Κηρύκου από τη φοίτησή τους και βάζοντας σε ταλαιπωρία γονείς μαθητές και εκπ/κούς. 
Στη Σάμο έκλεισε τα νηπιαγωγεία Λέκκας, Υδρούσας, Πλατάνου, Κουμέικων για να μετακινήσει τις νηπιαγωγούς στα κλειστά νηπιαγωγεία. Αν δεν γίνουν προσλήψεις νηπιαγωγών θα παραμείνουν κλειστά τα νηπιαγωγεία της Σάμου και θα υπολειτουργούν της Ικαρίας.
Ζητάμε άμεσα την κάλυψη των κενών στα νηπιαγωγεία των Φούρνων και της Σάμου και ανάκληση των δίμηνων αποσπάσεων. 

Αυτό που μας έμενε συνάδελφοι είναι ο δρόμος του αγώνα.

Κλείνουμε τα σχολεία και συμμετέχουμε όλοι στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και Πέμπτη 18 και 19 Σεπτέμβρη 2013 και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Λύκειο Σάμου την Τετάρτη 10 το πρωί. 
Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Δεν υπάρχουν σχόλια: