Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

"Κόπηκαν" 750 αποσπάσεις από το ΚΥΣΔΕ, των αιρετών Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη

Μία ακόμη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ δεν έδωσε λύση στα σοβαρότατα προβλήματα χιλιάδων συναδέλφων και των οικογενειών τους με ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Εγκρίθηκαν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ 90 μόνο συναδέλφων ενώ με διάφορα προσχήματα «κόπηκαν» την τελευταία στιγμή 750 περίπου αποσπάσεις συναδέλφων ειδικοτήτων  ( ΠΕ 5,6,7,8,11,16,19,32) που είχαν κάνει αίτηση απόσπασης για την Πρωτοβάθμια.

Για μία ακόμη φορά υπερίσχυσε η μνημονιακή συμφωνία και δέσμευση για υποχρεωτικές μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια.Στα εύλογα ερωτήματα για το πότε τελικά θα γίνουν οι μετατάξεις και τι θα γίνει με τις ενστάσεις για τις μετατάξεις που ήδη έχουν ανακοινωθεί, κανείς από τη διοικητική ιεραρχία δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Ο Υπουργός Παιδείας και το επιτελείο του, όπως πάντα, ήταν εξαφανισμένοι.

Όμως η πολιτική ηγεσία έδωσε εντολή να γίνουν αποσπάσεις μόνο για τις Περιοχές που δηλώνονταν κενά από τις Διευθύνσεις, κενά τα οποία, όπως όλοι γνωρίζετε, είχαν υπολογιστεί με τις απαράδεκτες ρυθμίσεις που επέβαλλαν. Ακόμη όμως και σε περιοχές που υπήρχαν κενά, δεν επέτρεψαν να αποσπαστούν συνάδελφοι από περιοχές που εμφάνιζαν κενά στον κλάδο τους.

Σε ότι αφορά στις αποσπάσεις σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, ένα ολόκληρο μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής δεν έχει ολοκληρώσει την αναγκαία προεργασία ώστε να ξεκινήσει από το ΚΥΣΔΕ η εξέταση των αιτήσεων. Είναι πιθανό, όπως δήλωσαν, να είναι έτοιμοι την Τρίτη  (1/10/2013).

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες

Απαιτούμε να γίνει νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ τις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε να συζητηθούν οι αιτήσεις απόσπασης χιλιάδων συναδέλφων με σοβαρότατα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, που ταλαιπωρούνται τουλάχιστον ένα μήνα τώρα, με δραματικές συνέπειες στην οικογενειακή και εργασιακή τους ζωή.

Θεωρούμε συγχρόνως απαράδεκτο, και το αναδείξαμε στις παρεμβάσεις μας το προηγούμενο διάστημα, την πρόσληψη αναπληρωτών, πριν εξεταστούν από το ΚΥΣΔΕ χιλιάδες αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να συναντήσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και τους αιρετούς του ΚΥΣΔΕ τις αμέσως επόμενες ημέρες και να κάνει δεκτά τα έξι σημεία αιχμής διεκδίκησης του κλάδου, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ (25/9/2013) σχετικά με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γρηγόρης Καλομοίρης                                             Χρήστος Φιρτινίδης

Αιρετό τακτικό μέλος ΚΥΣΔΕ                         Aιρετό αναπληρωματικό μέλος ΚΥΣΔΕ

( 2131616945-6944604063                                 ( 6974488454

Ηλ. δ/νση: grikalom@gmail.com                           ηλ. δ/νση: firtinidis@gmail.com

Αθήνα  28/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: