Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Δολοφονία αντιφασίστα στο Κερατσίνι από ακροδεξιό

Δολοφονία νεαρού άνδρα στο Κερατσίνι που είχε αντιφασιστική δράση, από  ακροδεξιά άτομα, συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Αμφιάλη.

Πρόκειται για τον μουσικό Παύλο Φύσσα (Killah P), ο οποίος είχε αντιφασιστική και κοινωνική δράση στην περιοχή. Ο Παύλος Φύσσας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νίκαιας σε σοβαρή κατάσταση, όπου εξέπνευσε.

O 34χρονος Παύλος Φύσσας, γνωστός για την αντιφασιστική του δράση, έπεσε νεκρός γύρω στις 12.10 το βράδυ στην Αμφιάλη. Σύμφωνα με  μαρτυρίες το θύμα και η παρέα του, 5 - 6 άνδρες και γυναίκες κυνηγήθηκαν από περίπου 25 άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού.

Ο 34χρονος κτυπήθηκε με τουλάχιστον 3 μαχαιριές στο στήθος, στην οδό Τσαλδάρη και Ξάνθου στο κέντρο της Αμφιάλης, και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Αυτόπτης μάρτυς δήλωσε ότι το ασθενοφόρο καθυστέρησε περίπου μισή ώρα, ενώ σε ελάχιστα λεπτά, περίπου 5 με 10, μαζεύτηκαν 5 με 6 περιπολικά και 12 μηχανές. 

Η αστυνομία προσήγαγε έναν 55χρονο στην κατοχή του οποίου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βρέθηκε μαχαίρι. Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι έχει σχέση με την ακροδεξιά. Αργότερα ανακοινώθηκε πως είναι ο δράστης. Αναζητούνται και άλλα άτομα που έλαβαν μέρος στην επίθεση.

πηγή

Προθεσμία πήρε ο 45χρονος

Προθεσμία, για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί στις 9, πήρε ο 45χρονος, δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο 45χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στις 3 το μεσημέρι στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν.

Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια έρευνας από την αστυνομία στα γραφεία της Χ.Α. στον Πειραιά, βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΒΙΝΤΕΟ-"Έτσι σκότωσαν το φίλο μας"

Οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, που βρίσκονταν στην ίδια παρέα, περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την εν ψυχρώ δολοφονία. Οι ίδιοι που γλύτωσαν από καθαρή τύχη από την ενέδρα θανάτου, αποκαλύπτουν ότι μετά από την φονική συμπλοκή και την επιχείρηση της αστυνομίας, βρέθηκαν στο ίδιο κελί με τον δολοφόνο του φίλου τους.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha

Δεν υπάρχουν σχόλια: