Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας Δ. Πολυχρονιάδη

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ, καθώς και τον Περιφερειακό Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής κο Γκίνη Δ., καθώς και τα διορισμένα από το ΥΠΑΙΘ  μέλη του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής (τη Δ/ντρια Π. Ε. Ανατ. Αττικής κα Ξυθάλη Β.  και τον Σχολικό Σύμβουλο κο Αναστόπουλο Χρ.), οι οποίοι με τις ενέργειές τους κατέλυσαν κάθε έννοια νομιμότητας και καταπάτησαν πλήρως εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών της Π. Ε. στο βωμό της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, με τις οποίες ξεθεμελιώνεται και διαλύεται η Δημόσια & δωρεάν Παιδεία στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα ύστερα από τις καθ’ όλα μη νόμιμες και παράτυπες μετακινήσεις συναδέλφων μας δασκάλων ΠΕ70 (απόφαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής της συνεδρίασής του της 24 – 9 – 2013)  που βρίσκονταν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ  Α΄, Β΄ & Γ΄ Αθήνας, όπως πολύ σωστά είχαμε προβλέψει και θέσει, μέσω των αιρετών εκπροσώπων μας στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, λάβαμε ήδη τις πρώτες καταγγελίες από συναδέλφους που τοποθετήθηκαν σε σχολεία της Δ/νσης Π. Ε. Ανατ. Αττικής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές οι συνάδελφοι μας  τοποθετήθηκαν σε κενά πρωινών τάξεων τα οποία είναι πρόσκαιρα ( π.χ. α) στο 1ο Δημ. Σχ. Παλλήνης, κενό σε πρωινό τμήμα μέχρι τις 10 – 10 – 2013  και σύμφωνα με δηλώσεις του Δ/ντή του ομώνυμου σχολείου στη συνάδελφο που τοποθετήθηκε εκεί μετακινούμενη από τον Περειαφερειακό Δ/ντή Π. & Δ.  Εκπ/σης Αττικής,  όταν επιστρέψει, μετά τις 10 – 10 – 2013 η συνάδελφος που αναπληρώνεται, τότε η συνάδελφος που μετακινήθηκε από τη Β΄ Αθήνας θα παραμείνει όπως της δηλώθηκε στο ολοήμερο του συγκεκριμένου  Δημ. Σχολείου ΕΑΕΠ, β) κενό στο Δημ. Σχολείο Αρτέμιδας εμφανιζόταν στην πρώτη ανάρτηση των κενών ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκε κ.ά. ) και δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέλλον τους για την υπόλοιπη σχολική χρονιά, δηλ. θα μετακινούνται εντός Περιφέρειας Αττικής ή όταν τελειώσει η χρονική περίοδος των κενών που καλύπτουν θα επιστρέψουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ που ανήκουν;

Μάλιστα στις ενστάσεις και διαμαρτυρίες της συγκεκριμένης συναδέλφισσας που τοποθετήθηκε στο 1ο Δημ. Σχ. Παλλήνης στους αρμόδιους υπαλλήλους  της Δ/νσης Π. Ε. Ανατ. Αττικής, γιατί δεν είχαν αναρτηθεί τα κενά και η χρονική διάρκεια τους στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, οι υπάλληλοι της δήλωσαν ότι είχε ενημερωθεί η Περιφερειακή Δ/νση για το είδος των κενών και με δική της ευθύνη δεν ενημέρωσε τους εκπ/κούς.

Αποδεικνύεται περίτρανα λοιπόν ότι τα κενά που έδωσε η κα Δ/ντρια Π. Ε.  Ανατολικής Αττικής είναι σε μεγάλο βαθμό προσωρινά και δεν κατανοούμε για ποιους λόγους οι συνάδελφοι μας που μετακινηθήκαν στην Ανατολική Αττική πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα ολοήμερα σχολεία ΕΑΕΠ της Ανατολικής Αττικής και όχι των Διευθύνσεων που ανήκουν και αυτή τη στιγμή αδυνατούν να λειτουργήσουν, λόγω ελλείψεων σε δασκάλους και ειδικότητες, αφήνοντας τους μαθητές των Διευθύνσεων Π. Ε.  Α΄ , Β΄ & Γ΄ Αθήνας χωρίς ολοήμερα σχολεία.   

Συμπέρασμα: τα διορισμένα από το ΥΠΑΙΘ μέλη του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, όχι μόνο είναι φερέφωνα και εξυπηρετητές της πιο ανάλγητης και αντιλαϊκής πολιτικής που γνώρισε η εκπαιδευτική κοινότητα μετά τη μεταπολίτευση, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής, αφού αδυνατώντας να επιλύσουν το πρόβλημα συγκεκριμένων Διευθύνσεων Π. Ε. το γενικεύουν μεταφέροντας το σε παναττικό επίπεδο, διαλύοντας τα δημόσια σχολεία και καταργώντας δομές κοινωνικής – εκπαιδευτικής πολιτικής (ολοήμερα σχολεία). Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η απόρριψη της απόφασης του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των 38 νεοσυσταθέντων Δημοτικών  Σχολείων ΕΑΕΠ της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας και της μετατροπής τους σε Δημοτικά Σχολεία με ολοήμερο κλασικού τύπου από το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής στη συνεδρίασή του της 24 – 9 – 2013 παρά τις επίμονες αναφορές και επικλήσεις των αιρετών εκπροσώπων μας στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής λίγο πριν αποχωρήσουν από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Η πολιτική που επέλεξαν να υπηρετήσουν και να εφαρμόσουν είναι επικίνδυνη και επιζήμια για το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του,  αφού ο στόχος τους δεν είναι άλλος από την καταπάτηση και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών της Π. Ε. (οργανικότητα, αμετάθετο κλπ.), καθώς και την περιστολή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών – παιδιών των εργαζόμενων.

Οι πολιτικές αυτές και όσοι τις εφαρμόζουν έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του κλάδου και της κοινωνίας.

Τα διορισμένα από το ΥΠΑΙΘ μέλη του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής εφαρμόζοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης με τις οποίες διαλύουν το δημόσιο Σχολείο, έθεσαν εαυτούς εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας και αναρωτιόμαστε αν έχουν το ηθικό  δικαίωμα να αποκαλούν τους εαυτούς τους εκπαιδευτικούς.

Ας κρυφτούν καλύτερα και ας συνεχίσουν φρουρούμενοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να συνεδριάζουν και να εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης τους στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, με στόχο τη διάλυση των δημόσιων σχολείων.

Για ένα να είναι σίγουροι:

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Καλούμε τους συναδέλφους μας δασκάλους που μετακινήθηκαν από τις Διευθύνσεις Π. Ε. Α΄, Β΄ & Γ΄ Αθήνας να συμμετάσχουν την Τετάρτη 25 – 9 – 2013 στις 20:00 στη σύσκεψη – συνέλευση συντονισμού που διοργανώνεται από Συλλόγους Π. Ε. της Αττικής στα γραφεία της Δ. Ο. Ε., ώστε να συντονίσουμε όλοι μαζί τις ενέργειές μας και την παραπέρα δράση μας.

Επίσης καλούμε τους συναδέλφους μας να καταθέτουν ενστάσεις στα ΠΥΣΠΕ και στο ΑΠΥΣΠΕ για οποιαδήποτε μη νόμιμη ενέργεια της διοίκησης ενημερώνοντας τους αιρετούς των ΠΥΣΠΕ και τα μέλη των Δ. Σ. των Συλλόγων Π. Ε.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ –  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΥΣΠΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ – ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ

Δημήτρης Πολυχρονιάδης Αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας  6945394406, 6943235498,  2108068683(οικία), 2108020697(σχολείο)  dimpol1968@gmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: