Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σάμου για τη δίκη των τεσσάρων εκπαιδευτικών στην Σάμο την 1η Οκτώβρη

clip_image002Την Πέμπτη, 01/10/2015 δικάζονται οι εκπαιδευτικοί Τάκης Διαμαντίδης, Νίκος Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννης Τζημπούκας, μέλη της ΕΛΜΕ Σάμου, για την συμμετοχή τους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 στα γραφεία της ΔΙΔΕ Σάμου. Στόχος της κινητοποίησης ήταν η αποτροπή του σχεδίου της κυβέρνησης Σαμαρά για μετακινήσεις – διαθεσιμότητα – απολύσεις εκπαιδευτικών. Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής τις βιώνουν σήμερα με δραματικό τρόπο οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης υπονομεύει κατωχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σύνταγμα της χώρας.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς, στηρίζουμε τον αγώνα τους και απαιτούμε την απόσυρση των κατηγοριών.

Καλούμε τα δημοκρατικά κόμματα, τα σωματεία, τους συλλογικούς φορείς και όλους τους πολίτες να υψώσουν ασπίδα προστασίας. Το δικαίωμα του, συνδικαλιστικού κινήματος να αμφισβητεί, να οργανώνεται και να διεκδικεί δυναμικά είναι ζωτικό στοιχείο της δημοκρατίας και η αμφισβήτησή του από οποιαδήποτε εξουσία συνιστά εκτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: