Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ: Αναστολή λειτουργίας Δ.Σ. Χώρας Σάμου

Το  6 θέσιο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Χώρας, δέχονται μαθητές από μια  μεγάλη γεωγραφική περιοχή της νοτιοανατολικής Σάμου, που ξεκινάει από την Χώρα και φτάνει μέχρι τον Πύργο, κάθε χρόνο ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται.

Φέτος την ημέρα του αγιασμού, δάσκαλοι,  μαθητές και γονείς βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να μας ανακοινωθεί η μερική λειτουργία του σχολείου μας.
Μόνο δυο δασκάλες στο σχολείο μας, μόνο δυο τάξεις για μάθημα και τα υπόλοιπα παιδιά στο σπίτι. Αποτέλεσμα:

Εκπαίδευση δυο ταχυτήτων!!

Σήμερα Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

μετά από την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
κατά πλειοψηφία αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

·         Κανένας μαθητής, από τις δυο τάξεις που θα λειτουργούσαν, να μην πάει σχολείο, ή όλα  τα παιδιά σχολείο ή κανένα.  Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό!!

·         Να καταγγείλουμε και παράλληλα να διαμαρτυρηθούμε προς  τον κάθε υπεύθυνο που δεν ακολούθησε τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι δάσκαλοι να είναι στις θέσεις τους και ΟΛΑ τα παιδιά στα θρανία!!

·         Ζητούμε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων των δασκάλων με την πρώτη κατανομή των αναπληρωτών, για να αρχίσει εξ΄ολοκλήρου και για όλους τους μαθητές η λειτουργία του σχολείου.

·         Σε δεύτερη φάση, ζητούμε την κάλυψη των ολοήμερων τμημάτων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, έναρξη λειτουργίας των τμημάτων ένταξης νηπιαγωγείου και δημοτικού, καθώς και προσλήψεις ειδικοτήτων.

·         Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 στις 18:00, όπου με βάση τα μέχρι τότε δεδομένα θα παρθούν νέες αποφάσεις.

ΟΛΑ τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Χώρας έχουν δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση!!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΗ                                                          ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: