Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πάνω από 800.000 ευρώ θα κοστίσει η μετονομασία του υπουργείου Παιδείας

Οι οκτώ ονομασίες του υπουργείου Παιδείας από το 1926 έως σήμερα

Με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

1. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που είχε συγχωνευθεί με την παρ. 1 του άρθρου 4 του Π.δ. 24/ 2015 με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανασυνιστάται. Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάζεται σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

2. Στο ανασυνιστώμενο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μεταφέρονται από το πρώην Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων το σύνολο των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών, θέσεων και προσωπικού του συγχωνευθέντος με το Π.δ. 24/2015 Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων, όπως έχουν κατά την έκδοση του παρόντος διαμορφωθεί.

3. Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο Υπουργός ή ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε θέματα αρμοδιότητας του ανα− συνιστώμενου Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού νοείται εφεξής ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο Υπουργός ή ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σε θέματα αρμοδιότητας του μετονομαζόμενου Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, νοείται εφεξής ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

4. Έως τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το προσωπικό του ανασυνιστώμενου Υπουργείου εξακολουθεί να υπάγεται στα Υπηρεσιακά και Πειθαρχικά συμβούλια στα οποία υπήγετο μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος.

5. Οι δαπάνες λειτουργίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ως τις 31.12.2015 βαρύνουν τον προϋπολογισμό που είχε εγκριθεί για το πρώην Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και είχε μεταφερθεί στο πρώην Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι ως άνω δαπάνες μεταφέρονται στο ανασυνιστώμενο με το παρόν Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι οκτώ ονομασίες του υπουργείου Παιδείας από το 1926 έως σήμερα

Μέχρι το 1926 το υπουργείο Παιδείας είχε την ονομασία υπουργείο Εκκλησιαστικών και Δημοσίας Εκπαιδεύσεως.

Από το 1926 – 1949 υπουργείο Θρησκευμάτων και Παιδείας.

Από το 1949 – 1955 υπουργείο Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας Από το 1955 – 2009 υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων .

Από το 2009 – 2012 υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Από το 2012 – 2013 υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

2013 – 2015 υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

2015  υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων,

2015 υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το οικονομικό κόστος: Πάνω από 800.000 ευρώ θα κοστίσει η μετονομασία του υπουργείου Παιδείας

Η μετονομασία του υπουργείου Παιδείας  εκτιμάται ότι θα κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο περίπου πάνω από 800.000 ευρώ.

Άλλωστε τόσο περίπου κόστισε   το 2013, που από υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού μετονομάστηκε σε υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το κόστος αυτό θα προκύψει από τις νέες σφραγίδες, επανατύπωση νέων εγγράφων, τίτλων σπουδών κ.α με την νέα ονομασία του υπουργείου Παιδείας, στις 13.500 σχολικές μονάδες, στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες και στους εποπτευόμενους οργανισμούς.

Η ταμπέλα παραμένει παρότι το υπουργείο «βαπτίστηκε» τέσσερις φορές

Η ταμπέλα που είναι αναρτημένη στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως την κατέγραψε ο φακός του esos, δείτε τη φωτογραφία, παραμένει η ίδια από το έτος 2009 που το υπουργείο Παιδείας από υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάστηκε σε υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αφαιρέθηκε για πρώτη φορά ο τίτλος «Εθνικής» προκαλώντας τότε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

  (Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το ΦΕΚ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: