Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΜΟΥ & ΙΚΑΡΙΑΣ: Να δοθούν άμεσα όλα τα κενά στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Να σταματήσει η ταλαιπωρία των αναπληρωτών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Καθημερινά βιώνουμε την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τη δημόσια εκπαίδευση οι μνημονιακές πολιτικές της Ε.Ε και του ΔΝΤ που εφαρμόζουν πιστά η τωρινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σχολεία κλειστά ή με 4, 5 και 6 κενά σε δασκάλους και σε άλλες ειδικότητες, νηπιαγωγεία κλειστά ή με μία νηπιαγωγό, αλλά και το Ειδικό σχολείο με κενά δασκάλων ειδικής αγωγής.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών που ανακοινώθηκαν στις 25/9 για το ΠΥΣΠΕ Σάμου (51 δάσκαλοι και 22 νηπιαγωγοί) δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών. Αντί το υπουργείο να διορίζει όλους τους αναπληρωτές σε μία φάση για να καλύψει τα κενά, ώστε να αποφεύγονται οι αδικίες και οι αναγκαστικές μετακινήσεις μόνιμων και αναπληρωτών σε άλλα σχολεία, διορίζει την Α΄ φάση μόνο δασκάλους και νηπιαγωγούς και μάλιστα τους μισούς από όσους λείπουν και αφήνει για αργότερα όλους τους υπόλοιπους για επόμενες φάσεις!!!

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο αυτός ο τρόπος εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια στις διαδικασίες, προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας και δε δημιουργεί σχολεία α΄ και β΄ προτεραιότητας.

Ως αιρετά μέλη του ΠΥΣΠΕ, εκφράζοντας και την θέληση των αναπληρωτών που ήδη εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών παραμένουν για μια ακόμη χρονιά αδιόριστοι παρά τις παραπλανητικές υποσχέσεις παλαιών και νέων κυβερνήσεων, έχοντας ήδη χάσει σχεδόν ένα μήνα εργασίας, απαιτούμε την ανακοίνωση όλων των κενών και την τήρηση του κατοχυρωμένου δικαιώματος τοποθέτησης των αναπληρωτών συναδέλφων με βάση τη δήλωσή τους και τα μόριά τους.

Δεν μπορεί για άλλη μια φορά να πληρώσουν οι αναπληρωτές την καθυστέρηση στις προσλήψεις τους και στις τοποθετήσεις τους και οι πρώτοι στον πίνακα να βρεθούν στα πιο μακρινά σχολεία, για να καλύψουν την κρισιακή κατάσταση που το Υπουργείο Παιδείας έφερε στα σχολεία, όταν μάλιστα η Δ/νση τους αρνείται τη βελτίωση πριν από την επόμενη φάση αναπληρωτών.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου παιδείας:

  • Να προχωρήσει άμεσα, μέσα στην εβδομάδα, σε πρόσληψη του συνόλου των αναγκών σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικότητες και στις δομές της ειδικής αγωγής
  • Να υπενθυμίσει στους Διευθυντές Εκπαίδευσης την υποχρέωσή τους να κοινοποιούν όλα τα κενά στους συναδέλφους αναπληρωτές και να μην γίνεται αυθαίρετη επιλογή (κατά το δοκούν)

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές να διεκδικήσουν μαζί με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών τα δικαιώματά τους

Κακαγιάννης Αντώνης Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου - Μαντζώρος Φώτης Αναπληρωτής Αιρετός

Διαβάστε επίσης: Οι προσλήψεις Αναπληρωτών ΠΕ70 και ΠΕ60 στο ΠΥΣΠΕ Σάμου-Λειτουργικά κενά (ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ)- Χάρτες Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: