Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Κάθε 15΄ ξεκινούν στοιβαγμένοι στις «βάρκες του θανάτου», οι πρόσφυγες από τα παράλια της Τουρκίας (Photos)

Κάθε 15΄ ξεκινούν στοιβαγμένοι στις «βάρκες του θανάτου», οι πρόσφυγες από τα παράλια της Τουρκίας (Photos) - MediaΟ Προορισμός τους είναι κάποιο Ελληνικό νησί και ένα καλύτερο αύριο. Οι λαθρέμποροι ψυχών έχουν ημερήσιο τζίρο τουλάχιστον 15.000.000 ευρώ

Και η φάμπρικα των δουλεμπόρων δε σταματά. Δουλεύει νύχτα μέρα στα παράλια του Τσεσμέ, κάτω από τη μύτη, ή καλύτερα με την ανοχή των Τουρκικών αρχών, του τούρκικου λιμενικού και της τουρκικής ακτοφυλακής.

Εκεί, 24 ώρες το 24ωρο οι δουλέμποροι έχουν στήσει τις επιχειρήσεις τους που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο μικρά αθώα μωρά, παιδιά, ηλικιωμένους, άνδρες και γυναίκες.

Στις παραλίες απέναντι από τη Χίο ή τη Μυτιλήνη, μεταφέρουν τα φουσκωτά φέρετρα, ή τα ξύλινα καρυδότσουφλα και ξεκινούν.

Υπάρχουν άνθρωποι που το μόνο που κάνουν είναι να τρομπάρουν και να φουσκώνουν τα σκάφη, άλλοι να δοκιμάζουν τις ασθενικές μηχανές και να τις τοποθετούν στα φουσκωτά και άλλοι να επιβιβάζουν, να στοιβάζουν τους αθώους πρόσφυγες μέσα.

Η πρώτη δοκιμή γίνεται στα ρηχά. Οι πρόσφυγες που έχουν στοιβαχθεί σε μια βάρκα, σπρώχνονται με το φουσκωτό στη θάλασσα.

Εάν δεν αναποδογυρίσει του φουσκωτό τότε σημαίνει πως το βάρος έχει κατανεμηθεί σωστά και ξεκινά το ταξίδι του χαμού το ταξίδι του θανάτου προς τα Ελληνικά νησιά.

Εάν η βάρκα αναποδογυρίσει στα ρηχά, σημαίνει ότι το βάρος δεν έχει κατανεμηθεί σωστά, και οι δουλέμποροι ξαναβγάζουν έξω τους πρόσφυγες (οι οποίοι στο μεταξύ έχουν βραχεί και αυτοί και τα υπάρχοντα τους) και ξεκινάει η διαδικασία από την αρχή.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, φεύγει μια βάρκα κάθε 15 – 20 λεπτά. Ο μέσος όρος του «εισιτηρίου» είναι τα 1500 ευρώ, και οι βάρκες φεύγουν σε 24ωρη βάση. Άρα πρόχειρα υπολογίζονται πως τα κέρδη των δουλεμπόρων αγγίζουν τη μέρα τα 15 εκ ευρώ.

Τις αποκαλύψεις έκανε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Çeşme haber (Τα νέα του Τσεσμέ), το οποίο στην ιστοσελίδα του στο facebook, ανέβασε περισσότερες από 500 φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: