Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ο Χ. Αλεξανδράτος καταγγέλλει το Ν. Φίλη ότι παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη

xronis_vainas_smallΓια παρέμβαση στη δικαιοσύνη του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη  κάνει λόγο σε ανοικτή επιστολή ο πρώην Διευθυντής Εκπαίδευσης και πρώην  αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Αττικής Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, με αφορμή την ανακοίνωση για τη δίκη που αφορά στους εκπαιδευτικούς Παντελή Βαϊνά και Γεώργιο Χρόνη

Ο κ. Αλεξανδράτος  αναφέρει, μεταξύ άλλων,  στην επιστολή ότι:

  • Ο υπουργός Παιδείας προχώρησε  σε κάτι πρωτοφανές και πρωτάκουστο.
  • Με επίσημο δελτίο τύπου του υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου που σας εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός Λαός, παρεμβαίνετε δημόσια και απροκάλυπτα και στο έργο πλέον της Δικαιοσύνης και μάλιστα ονομαστικά για κατηγορούμενους του Ποινικού Δικαίου που σε λίγες μέρες δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
  • Δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο κ. Υπουργέ σε συνθήκες Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
  • Σε αντίθεση προς την θεμελιώδη αρχή της Δημοκρατίας που θέλει τις τρεις εξουσίες διακριτές και ανεξάρτητες μεταξύ τους, (Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική), τώρα παρεμβαίνετε και στο έργο της Δικαιοσύνης και των πειθαρχικών συμβουλίων.
  • Και η παρέμβαση αυτή δεν είναι έκκληση, όπως δεν είναι «εθνοκάθαρση» ο σφαγιασμός και η Γενοκτονία τω Ποντίων και δεν είναι «πενταροδεκάρες» ο ΦΠΑ των ιδιωτικών σχολείων.

Ο κ. Αλεξανδράτος καλεί τον υπουργό να πληροφορηθεί για το περιεχόμενο της δίκης,

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με τη δίκη που αφορά στους εκπαιδευτικούς Παντελή Βαϊνά και Γεώργιο Χρόνη  το ΥΠ.Π.Ε.Θ ανακοίνωσε τα εξής  :

1.    Σε κάθε περίπτωση η πολιτική ηγεσία του  ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι αντίθετη στην ποινικοποίηση της έκφρασης γνώμης από τους εκλεγμένους αιρετούς των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.
2.    Βούληση της πολιτικής ηγεσίας είναι η αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών ζητημάτων να γίνεται με πνεύμα κατανόησης και ειλικρινούς διαλόγου.
3.    Η ηγεσία του  ΥΠ.Π.Ε.Θ. διατρανώνει τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη της στη δικαιοσύνη και παράλληλα τονίζει τη σημασία που έχει η εμπέδωση κλίματος ηρεμίας στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προβλημάτων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: