Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση και αποφάσεις Δ.Σ. ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. (26/11, 18.00, 2ο Δ.Σ. Σάμου)

Την Τρίτη, 3/11, πραγματοποιήθηκε στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβασίου συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τα εξής θέματα:

1. Γενική Απεργία 12ης Νοέμβρη: Αποφασίσαμε να βγει ανακοίνωση και αφίσα του Συλλόγου μας για την απεργία της 12ης Νοέμβρη (η ανακοίνωση έχει αποσταλεί ήδη στα σχολεία, ενώ η αφίσα βρίσκεται στο συνημμένο αρχείο)

2. Το Δ.Σ. σας καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 20/11, στις 18.00, στο 2ο Δ.Σ. Σάμου, μετά από εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για την περαιτέρω πορεία του κλάδου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 23/11 (ίδια ώρα και χώρος), ενώ αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία, θα πραγματοποιηθεί οριστικά στις 26 Νοεμβρίου 2015.

Την Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μπορείτε να τη δείτε εδώ: http://www.doe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=430:eisigisi-tou-d-s-tis-d-o-e-pros-tis-genikes-syneleyseis-ton-syllogon&catid=89:apofaseis-d-o-e&Itemid=1353

3. Στο συνάδελφο που παρευρέθηκε για να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους του μέλους της ΔΑΚΕ, Γ. Αρχοντούλη, για το δήθεν αποκλεισμό της παράταξης από τη συνεδρίαση (και τα δύο μέλη της ΔΑΚΕ απουσίαζαν), του εξηγήθηκε ότι η συνεδρίαση ορίστηκε στις 7, επειδή ακριβώς ο κος Αρχοντούλης είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε μετά τις 6.30, οπότε ήταν αποκλειστικά δική του η επιλογή να μην παραστεί τελικά στο Δ.Σ. Όσον αφορά το άλλο μέλος της ΔΑΚΕ, δεν υπήρχε δυστυχώς η δυνατότητα να ικανοποιηθεί το αίτημά του λόγω κωλύματος όλων των υπολοίπων μελών. Μετά από αυτό ο συνάδελφος αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

4. Α΄ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ Δ.Σ.: Αποφασίστηκε η α΄ τακτική μας συνέλευση να γίνει την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, στο Βαθύ, ενώ θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Λεπτομέρειες για τον τόπο και τις υποψηφιότητες θα αποσταλούν σε επόμενη εγκύκλιο.

5. Για άλλη μια χρονιά ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Συλλόγου μας για τους συναδέλφους αναπληρωτές που χρειάζονται οικονομική ενίσχυση (με τη μορφή άτοκου δανείου), μέχρι την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Πληροφορίες και τηλέφωνα στο λογότυπο του εγγράφου και στα μέλη του Δ.Σ.

6. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας και αιρετός του ΠΥΣΠΕ, κ. Κακαγιάννης, μας ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ (ορισμός ΠΥΣΠΕ ενώ απουσίαζε αιρετός, μη εξέταση ενστάσεων, μη αποδοχή αιτήσεων βελτίωσης θέσης). Αφού το θέμα συζητήθηκε αναλυτικά, αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση για το ΠΥΣΠΕ Σάμου.

7. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να σταλεί ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συναδέλφους, Γιώργο Χρόνη και Παντελή Βαϊνά, που ως αιρετοί στις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης τον Ιούλιο του 2011, βαθμολόγησαν χαμηλά υποψήφιους διευθυντές που είχαν καταγγελία αυθαιρεσιών από Συλλόγους της Περιφέρειάς τους. Οι εν λόγω υποψήφιοι άσκησαν διώξεις εναντίον τους, οι οποίες εκδικάζονται σε λίγες μέρες (το ψήφισμα έχει επίσης σταλεί ήδη στα σχολεία).

8. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τη δημιουργία αστικής συγκοινωνίας στην πόλη της Σάμου με κύριο σκοπό (μεταξύ άλλων) την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου.

9. Μετά την ενημέρωσή μας ότι παρακρατήθηκαν 10.000 ευρώ από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων (!), προκειμένου να καλυφθούν οι μισθοί των σχολικών τροχονόμων σε 2 σχολεία της πόλης της Σάμου, αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο προς το Δήμο με το αίτημα να αναλάβει τα έξοδα των σχολικών τροχονόμων σε όσα σχολεία τούς χρειάζονται και όχι να περικόπτονται τα λειτουργικά έξοδα που προορίζονται για όλα τα σχολεία της Σάμου.

10. Ενημερωθήκαμε για τα θέματα των πρόσφατων καταγγελιών μεμονωμένων γονέων προς εκπαιδευτικούς στη Σάμο και την Ικαρία, για ζητήματα που αφορούσαν τη λειτουργία των σχολείων και δηλώνουμε απερίφραστα τη στήριξή μας προς τους συναδέλφους μας. Καλούμε επίσης να υπάρχει επικοινωνία με το Δ.Σ. του Συλλόγου κάθε φορά που παρουσιάζεται κάποιο τέτοιο περιστατικό. Κανείς μόνος του απέναντι στις άδικες επιθέσεις, όλοι μαζί θα αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα.

11. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για το προσφυγικό, που διοργανώνει η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ), την Τρίτη, 10 Νοέμβρη, στις 18.00 στο Λιμάνι Μαλαγαρίου στο Βαθύ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη πόλη, και συγκέντρωση στη πλατεία Πυθαγόρα.

Επίσης καλούμε τα σχολεία να αναλάβουν δράσεις και πρωτοβουλίες για τη συλλογή ρούχων, φαρμάκων, τροφίμων, υποδημάτων, παιχνιδιών και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης και να συνδράμουν έμπρακτα στον αγώνα για ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες (υπάρχουν χώροι περισυλλογής σε πολλά σημεία του νησιού)

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΟΧΙ στα στρατόπεδα διαλογής (hot-spots)

ΟΧΙ στις αποφάσεις της ΕΕ

ΤΩΡΑ άμεσα μέτρα στήριξης των προσφύγων

Άμεση μετακίνηση στις χώρες προορισμού με ευθύνη της Ε.Ε και του ΟΗΕ

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος                                   Η γραμματέας

Αντώνης Κακαγιάννης                        Μαρία Δάλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: