Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 21/01/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου με τη νέα σύνθεση, που είναι η εξής:
TAKTIKA ΜΕΛΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ:
Εμμανουηλίδου Αλεξάνδρα: Δ/ντρια ΔΙΠΕ Σάμου
Γαβριήλ Αφροδίτη: Προϊσταμένη Εκπ/κών Θεμάτων
Ζαβουδάκης  Παναγιώτης: Δ/ντής Δ.Σ. Χώρας
Καραγεωργίου Μιχαήλ: Δ/ντής Δ.Σ. Βαθέος
Τσιαμήτρου-Τσαμήτρου Ιφιγένεια: ΠΕ70 - 3ο Σάμου
Γεωργουλοπούλου Βασιλική: ΠΕ70 - 1ο Σάμου
Αρχοντούλης Ιωάννης: Αιρετός Εκπρόσωπος  εκπ/κών
Παναγιώτου Αντώνιος: Αιρετός Εκπρόσωπος εκπ/κών
Κακαγιάννης Αντώνιος: Αιρετός Εκπρόσωπος εκπ/κών
Δάλλη Μαρία : Αιρετή Εκπρόσωπος εκπαιδευτικών
Γραμματέας του ΠΥΣΠΕ ορίστηκε η Τσούλου Βασιλική και αναπληρώτρια η Ψυκάκου Μαρία, εκπαιδευτικοί ΔΙΠΕ Σάμου. Η θητεία των μελών του ΠΥΣΠΕ λήγει στις 31-12-2020. Καλή θητεία σε ΟΛΟΥΣ!

ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

F    Τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο ΠΥΣΠΕ Σάμου που μπορείτε να τους δείτε στο: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2019/01/blog-post_77.html. Θα λειτουργήσουν ΔΥΕΠ στα Δημοτικά Σχολεία Βαθέος και 3ου Σάμου (απογευματινά), μετά τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Δεν αποδέχθηκαν την πρόσληψή τους πέντε (5) αναπληρωτές.
Όσον αφορά την τοποθέτηση της Βαξεβανάκη Θεοδώρας, η συνάδελφος τοποθετήθηκε στο 3ο Σάμου, σύμφωνα με τη δήλωσή της, για 7 ώρες και διατέθηκε στο Βαθέος για 8 ώρες.
  • Η εισήγηση της προέδρου ήταν να διατεθεί από 7 ώρες και στα δύο σχολεία και να συνεννοηθούν οι δύο δ/ντές σε ποιο σχολείο θα διατεθεί η μία ώρα, πράγμα αδιανόητο, αφού μόνο το ΠΥΣΠΕ τοποθετεί και διαθέτει τους συναδέλφους στα σχολεία.
  • Η θέση του αιρετού της ΔΑΚΕ ήταν να πάρει 8 ώρες στο 3ο Σάμου και 7 ώρες στο Βαθέος
  • Η πρόταση η δική μας ήταν να τοποθετηθεί στο 3ο Σάμου 7 ώρες (όπως το ζητούσε) και να διατεθεί για 8 ώρες στο Δ.Σ. Βαθέος επειδή είναι μεγαλύτερο οργανικά σχολείο (9/θέσιο).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είχαν ζητηθεί αντίστοιχες ώρες από τα σχολεία. Η πρότασή μας πέρασε κατά πλειοψηφία (3-1-1).
F    Αναγνωρίσθηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού συναδέλφου ΠΕ06/Αγγλικής Γλώσσας στη Β΄ Σάμου για μισθολογική εξέλιξη.
F    Ορίσθηκε αναπληρώτρια της προϊσταμένης του 1ου Νηπιαγωγείου Σάμου η Δομνίνου Κρυσταλλένια.
F    Διατέθηκαν 4 ώρες επιπλέον (από 2 ώρες στα Δ.Σ. Βουρλιωτών & Παλαιοκάστρου) στον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Αρχοντούλη Ιωάννη για συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου του (12 ώρες), επειδή δεν είναι πλέον μέλος του νέου ΑΠΥΣΠΕ Βορείου Αιγαίου.
F    Κυρώθηκε ο πίνακας μορίων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν μετάθεση σε σχολεία/νηπιαγωγεία στο ΠΥΣΠΕ Σάμου. Συμφωνήσαμε με όρο το δικαίωμα ένστασης των εκπαιδευτικών.
F    Διατέθηκε η Γιαννακοπούλου Παναγιώτα, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής για 6 ώρες στο Ειδικό σχολείο Ικαρίας μετά από διάθεσή της από τη ΔΙΔΕ Σάμου  (ΕΚΤΑΚΤΟ).
F    Συζητήθηκε η αίτηση βελτίωσης εκπ/κού, που ζητούσε να αποδεσμευθεί από το Δ.Σ. Κουμεΐκων για καλύψει κενό στο Δ.Σ. Όρμου (ΕΚΤΑΚΤΟ).  Διαφωνήσαμε με την εξέταση του θέματος, γιατί για να συζητηθεί αίτηση βελτίωσης εκπαιδευτικού πρέπει να έχει προσληφθεί εκπαιδευτικός από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να καλυφθεί το υπάρχον κενό, πράγμα που δεν έγινε, αφού ο εκπαιδευτικός που προσλήφθηκε δεν αποδέχθηκε την πρόσληψή του. Άρα κανονικά δεν έπρεπε καν να εξετασθεί αίτηση βελτίωσης σε αυτή τη φάση. Από τη στιγμή όμως που το έβαλαν στο ΠΥΣΠΕ η θέση μας ήταν να καλυφθεί πρώτα το κενό με νέα πρόσληψη και διαφωνήσαμε με τη βελτίωση, επειδή δεν μπορούσε να παραμείνει κενό στο Δ.Σ. Κουμεïκων. Δεν καλύπτεις κενό δημιουργώντας νέο κενό σε σχολείο.
Η πρότασή μας πήρε δύο ψήφους, η εισήγηση της προέδρου (που ήταν να επανεξετασθεί η αίτηση βελτίωσης σε επόμενη συνεδρίαση) πήρε δύο ψήφους και η πρόταση του αιρετού της ΔΑΚΕ ήταν να γίνει άμεσα η βελτίωση της συναδέλφου και να παραμείνει κενό το Δ.Σ. Κουμεïκων. Επειδή καμία πρόταση δεν πλειοψηφούσε  ο αιρετός της ΔΑΚΕ συμφώνησε με την δεύτερη πρόταση. Έτσι, η απόφαση του ΠΥΣΠΕ (κατά πλειοψηφία 3-2) ήταν να επανεξετασθεί η αίτηση βελτίωσης σε επόμενη συνεδρίαση. Άλλη μία ανακρίβεια  από τον αιρετό της ΔΑΚΕ… Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το κενό στο Δ.Σ. Όρμου μπορεί να καλυφθεί από εκπαιδευτικό της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης μέχρι να γίνει πρόσληψη αναπληρωτή από το Υπουργείο Παιδείας.

ΥΓ. Όσον αφορά τον εκπαιδευτικό πληροφορικής που αναφέρει ο αιρετός της ΔΑΚΕ (και που έχει τοποθετηθεί από την αρχή της χρονιάς και όχι τώρα) δεν καταλαβαίνουμε τι σκοπό εξυπηρετεί η αναφορά στο πρόσωπό του, πλην της περιττής πρόκλησης αναστάτωσης. Τα υπόλοιπα που γράφει ο κατά τα άλλα συμπαθής αιρετός της ΔΑΚΕ είναι επίσης απίθανα και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Να θυμηθούμε ότι πρόσφατα έλεγε ότι μειοψηφήσαμε στη συνάντηση των αιρετών στην Αθήνα για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, το οποίο ήταν ψευδές…
Επίσης εκείνος εδώ και χρόνια έλεγε να υπάρχει παρουσίαση των κενών κατά προτεραιότητα, τη στιγμή που οι υπόλοιποι οργανώναμε ολόκληρες κινητοποιήσεις για να δοθούν όλα τα κενά, παρουσία ακόμη και γονέων και φορέων του νησιού (κινητοποίηση 25/9/2015)... Μήπως είναι τυχαίο που η Ανεξάρτητη Επικοινωνία ήταν πρώτη δύναμη στο Σύλλογο τότε;
Αλλά ας προβληματισθούν οι συνάδελφοι οι οποίοι κοινοποιούν τα λεγόμενά του, να διαβάζουν και την άλλη άποψη και ας βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα!
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61231,

Δάλλη Μαρία, Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6974476651 - 22730.32940,

Δεν υπάρχουν σχόλια: