Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Δελτίο Τύπου-ενημέρωση από τις κινητοποιήσεις 4-8 του Μάρτη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ & Ν Σάμου ενημερώνει σε σχέση με την αγωνιστική δράση της εβδομάδας που πέρασε: 

Οι κινητοποιήσεις της Δευτέρας 4 (Δημοτικό Σχολείο Κοντακαίικων), της Τρίτης 5 (3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου), της Τετάρτης 6 (Δημοτικό Σχολείο Κοντακαίικων) και της Πέμπτης 7 (3ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου) του Μάρτη για την αποτροπή της απόπειρας αξιολόγησης δύο συναδέλφων Πληροφορικής που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση και είχαν κληθεί με μονομερές πρακτικό από τον αξιολογητή σε παρακολουθήσεις διδασκαλιών, στέφθηκαν με επιτυχία. 

Επιβεβαιώθηκε και αυτήν την εβδομάδα η έμπρακτη καθολική αντίθεση του κλάδου στην αξιολόγηση. Το μήνυμα είναι ότι κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του, καμιά συναδέλφισσα μόνη της: όλοι κι όλες μαζί διεκδικούμε ένα σχολείο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας. 

Συνεχίζουμε αγωνιστικά: υπογράφουμε όλοι κι όλες από Δευτέρα το έντυπο δήλωσης συμμετοχής στη νέα απεργία αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ και το εξώδικο επιδόθηκε στις 8 του Μάρτη, ημέρα που επιδόθηκε στην ΑΔΕΔΥ η απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε την απεργία-αποχή που είχε κηρύξει παράνομη. Οι στάσεις εργασίας για την αποτροπή της παρακολούθησης διδασκαλίας, τόσο της ΔΟΕ, όσο και του Συλλόγου, παραμένουν σε πλήρη ισχύ. 

Ο Σύλλογος συμμετείχε και στην 24ωρη απεργία (3ωρη στάση της ΑΔΕΔΥ και 3ωρη συμπληρωματική από τη ΔΟΕ) κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τη συγκέντρωση στο Καρλόβασι που καλούσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Καρλοβάσου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: