Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Ευρωπαία εισαγγελέας για Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια...»

Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το πέπλο συγκάλυψης που επιχειρεί στο έγκλημα στα Τέμπη είναι η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, η οποία ζήτησε να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν» είπε η εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι στο Star.

Παράλληλα επανέλαβε ότι αν η αμαρτωλή σύμβαση 717 «είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, αυτό δεν θα είχε συμβεί», αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο το πόρισμα της ΝΔ στην Εξεταστική για τα Τέμπη.

«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς σχετικά με αυτή την υπόθεση. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα σ’ αυτά τα πρότζεκτ» υπογράμμισε.

Όταν η Λάουρα Κοβέσι ρωτήθηκε για το ψήφισμα της Μαρία Καρυστιανού με τις 1.300.000 υπογραφές για ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, είπε:

«Δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Αλλά ως εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει». Την ίδια στιγμή δεν έκρυψε τη συγκίνησή της όταν αντίκρισε φωτογραφίες με τα θύματα των Τεμπών: «Πολύ νέοι και αθώοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτήν την τραγωδία. Αυτό το δράμα» είπε.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: