Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

Αδίστακτος ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει ένταση της καταστολής των λαϊκών αγώνων

Αδίστακτος ο Μητσοτάκης προαναγγέλλει ένταση της καταστολής των λαϊκών αγώνων, της κοινωνικής αντιπολίτευσης. Ξέροντας ότι μόνο αυτή δεν μπαίνει στο τσεπάκι του αυταρχικού του καθεστώτος ετοιμάζει και νέα μέτρα εναντίον της.

Σε νέο κρεσέντο αυταρχισμού και κατασυκοφάντησης των φοιτητών προχώρησε ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με προκλητικό ύφος ο Κυρ. Μητσοτάκης, αφού παρουσίασε ως κατόρθωμα την εισβολή της Αστυνομίας στο ΑΠΘ το Σάββατο και τις 49 συλλήψεις, είπε ότι «δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι να προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες πράξεις κατ' επανάληψη και τα Πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή κίνηση, που δεν είναι άλλη από τη διαγραφή τους από το Πανεπιστήμιο».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε συνέχεια της καταστολής, λέγοντας ότι «παράνομες πράξεις δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν, στους φοιτητές, τους καθηγητές, έτσι ώστε τα Πανεπιστήμια να είναι, να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην μπορούν να βρίσκουν εκεί καταφύγιο κάποιοι εντός κι εκτός Πανεπιστημίου, που επιδιώκουν να τους μετατρέψουν σε χώρο βίας και σε χώρο στείρων συγκρούσεων», συνεχίζοντας να προσπαθεί να συκοφαντήσει τους αγώνες των φοιτητών βαφτίζοντάς τους «ανομία».

Δεν είναι τυχαίο ότι για να δικαιολογήσουν τις στρατιές των ΜΑΤ που εισέβαλλαν σαν σε κατεχόμενη χώρα και τους δεκάδες συλληφθέντες, με κατευθυνόμενα ρεπορτάζ των αργυρώνητων ΜΜΕ εφηύραν (λέγε με Πιερακάκη που έσπευσε με δηλώσεις του να αξιοποιήσει κιόλας) μέχρι και προσπάθεια διάρρηξης για την κλοπή πυρηνικού αντιδραστήρα (!!!!) από το ΑΠΘ. Θαρρείς και οι πυρηνικοί αντιδραστήρες (αν υπήρχαν που δεν υπάρχουν εκεί) είναι αντικείμενα για κλοπή με τη μέθοδο του μπουκάρω και αρπάζω. Ευφάνταστη δε και στημένη ρεπόρτερ, μετά από όλες τις διαψεύσεις, μετέδιδε: «φανταστείτε τι θα συνέβαινε με την κλοπή του πυρηνικού αντιδραστήρα σε συνδυασμό με τα όπλα (!!!!) που βρήκε και κατάσχεσε η αστυνομία σε σχολή του ΑΠΘ…

Όσο για το μείζον πρόβλημα που μαστίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός επανέλαβε το αφήγημα ότι «οι παρεμβάσεις τις οποίες έχουμε κάνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και ότι σταματούμε την προσπάθειά μας». Στην πραγματικότητα και τα τελευταία, όπως και όλα τα προηγούμενα μέτρα της κυβέρνησης, ήταν αναποτελεσματικά ως προς τη μείωση των τιμών, γιατί στόχο έχουν την εξασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την ελάφρυνση του λαού. Οι λεονταρισμοί δε ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας» είναι πραγματικά αστείοι, όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα μονοπώλια των σούπερ μάρκετ και του διατροφικού τομέα ολοένα και αυξάνουν την κερδοφορία τους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: