Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Ενημέρωση και σημαντικές επισημάνσεις για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση

Ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου ενημερώνει για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 Συνεχίζουμε να υπογράφουμε όλοι κι όλες, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, παλαιότητας και θέσης, το έντυπο συμμετοχής στην απεργία-αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ στις 8/3 και κοινοποιούμε και στο Σύλλογό μας. Αν δεν έχει ήδη πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα, ζητάμε να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα το ταχύτερο δυνατό, και σε κάθε περίπτωση πριν την Παρασκευή 15/3.Κοινοποιούμε στο Σύλλογο.

·      Η απεργία-αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ στις 8/3 και εναντίον της οποίας έγινε αγωγή από το ΥΠΑΙΘΑ (η 12η εναντίον των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση -εκδικάστηκε σήμερα)  είναι σε πλήρη ισχύ μέχρι να εκδοθεί και να επιδοθεί στην Ομοσπονδία η (μάλλον αρνητική) απόφαση του δικαστηρίου για τη νομιμότητά της. Αυτή τη στιγμή δεν έχει καν εκδοθεί απόφαση. 

·      Χτες επίσης ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της προσφυγής των Συλλόγων Π.Ε. της Α’ Αθήνας για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020. Η απόφαση αναμένεται σε τουλάχιστον τρεις μήνες.

·      Το Δ.Σ. της ΔΟΕ συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 14/3 στις 10:00 με θέμα τις εξελίξεις και αποφάσισε ομόφωνα την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής σε περίπτωση που κριθεί παράνομη. Απαιτούμε από την Ομοσπονδία, στα πλαίσια της ομόφωνης απόφασης της 92ης Γ.Σ. του κλάδου, την εκ νέου επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση σε περίπτωση που αυτή κριθεί παράνομη ή/και καταχρηστική και είμαστε έτοιμοι να προκηρύξουμε από το Σύλλογο αν χρειαστεί, έτσι ώστε η κάλυψη να είναι συνεχής και αδιάλειπτη σε κάθε περίπτωση.

·       Οι στάσεις εργασίας για την αποτροπή της εισόδου των αξιολογητών/τριών στις τάξεις για επιθεώρηση-«παρατήρηση διδασκαλίας» είναι επίσης σε πλήρη ισχύ, τόσο αυτές της ΔΟΕ, όσο και του Συλλόγου.

·      Ενημερώνουμε το Δ.Σ. για τυχόν ορισμό ραντεβού για επιθεώρηση-«παρατήρηση διδασκαλίας».

·      Η απεργία-αποχή και οι στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ είναι σε πλήρη ισχύ, καθώς δεν έχει προσφύγει εναντίον τους το υπουργείο.

·      Την Παρασκευή 22/3 θα γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο 1ο Δημ. Σχ. Καρλοβάσου (Πορφυριάδα) στις 17:30. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και η Ημερήσια Διάταξη.

 

Συνεχίζουμε ενωτικά, μαχητικά, ανυποχώρητα. Κανένας μόνος – καμία μόνη. 

Το δίκιο μας κι οι αγώνες μας θα νικήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: